UFO – Urban Fest Osijek (21.-25.06.)

 

Urban Fest Osijek ove godine održat će se po 13. put uz pokroviteljstvo grada Osijeka te u suradnji s našim, sada već redovnim i hvale vrijednim partnerom, Carlsberg Hrvatska i njihovim najprepoznatljivijim proizvodom, PAN pivom. Mjesto održavanja je dvorište Vege,  stalni dom festivala od 2009. godine, a datumi održavanja protežu se od 21. do 25. lipnja.

Ove godine sam festival organizacijski ide dalje nego ikad do sad, pa će se odvijati kroz čak pet dana, gdje će u prvom planu biti glazba, no ne i samo glazba. Nakon uspješnog eksperimenta 2014. godine, ponovno imamo i sportsku liniju. Već prvi dan festivala, 21. lipnja, u dvorištu Vege možete pogledati prijenos nogometne utakmice s europskog prvenstva u Francuskoj, između Hrvatske i Španjolske, sve to naravno na velikom ekranu uz HD projekciju i zvučni doživljaj kao da se nalazite na samom stadionu. Nakon utakmice će uslijediti glazbeni program za sve okupljene.

Ova godina ponudit će i posebno mjesto za osječku scenu, koja će biti kvalitetno zastupljena kroz svih pet dana festivala, ali iz organizacije su se potrudili angažirati i trenutno najveće osječke glazbene zvijezde, koje rasprodaju koncerte i klubove po cijeloj Hrvatskoj, ali i regiji. No, o tome više narednih dana, kad krenu službene objave izvođača.

Također, festival više nije demo karaktera, no to ne znači da publika neće moći čuti najbolje neafirmirane bendove u regiji. Ove godine su oni odabrani na drugačiji način te nema nikakve sumnje kako će se to pokazati kvalitetnih rješenjem, budući da je riječ o bendovima koji bi već za godinu ili dvije mogli dogurati do headline materijala s mnoštvom fanova.

Kroz ovih pet dana, UFO binom će prodefilirati između 20 i 25 bendova iz više država, što također potvrđuje kako je festival još uvijek uspio ostati internacionalnog karaktera, a to je ono čime se u organizaciji posebno ponose.

Toliko za uvodnu najavu, a već narednih dana krenut će objave izvođača i sigurni smo kako ove godine neće biti razočaranih, kako nakon najava, a posebno nakon što se festival održi. Jer, UFO je prepoznatljiv brand grada Osijeka i time se ponosimo, kao i našom vjernom publikom, koja je svake godine s nama.

Inače, festival će izvođače objavljivati na vrlo zanimljiv način, krenuvši s prvim imenom, pa svaki dan nakon toga po jedno novo, sve dok se ne kompletira cijeli popis, na kojem će se sigurno pronaći za svakoga po nešto.

NOĆENJE I SMJEŠTAJ U OSIJEKU: Osječki paketi

 

Na web stranici Turističke zajednice grada Osijeka možete pogledati što se nudi u „Osječkim paketima“ te na jednom mjestu pronaći najbolju kombinaciju smještaja u hotelima, pansionima, apartmanima i hostelima uz niz zanimljivih pogodnosti.

Najbliži registrirani kamp nalazi se na 10ak minuta vožnje sjeverno od Osijeka, u poznatom baranjskom selu Kopačevu, nadomak Parku prirode Kopački rit. Kamp „Family“ nudi sve što vam je potrebno na kampiranju, parkiralište, prostor za kamper ili šator, struju te sanitarni čvor.

U neposrednoj blizini mjesta održavanja UFO festivala postoji prostor koji Osječani i gosti već dugi niz godina koriste za odmor i kampiranje na osobnu odgovornost: katakombe i amfiteatar u Krunskoj utvrdi na lijevoj obali rijeke Drave.

U blizini se nalazi najveće osječko kupalište Copacabana (poznato kao „Kopika“) gdje možete uživati u kupanju u bazenima i u Dravi te koristiti tamošnji sanitarni čvor i tuševe.

Ipak, gdje god bili smješteni i gdje god se kretali tijekom dana (zanimljive sadržaje nude i grad i okolica uz Dravu i Dunav), ne zaboravite ostati blizu te u večernjim satima uživati u onom zbog čega ste i došli u Grad na Dravi – u najboljem do sada UFO festivalu!

Kontakti

UFO – Urban Fest Osijek

Mjesto održavanja: Fakultetska ulica/ Ulica Vatroslava Jagića, stari grad Tvrđa
Kontakt i prijave za press: Ivana Maltašić, 091/ 421 1188
E-mail: info@ufo.com.hr
Facebook: UFO - Urban Fest Osijek
Web: www.ufo.com.hr