ReART FESTIVAL: PUT U SREDIŠTE ZEMLJE (22.-23.04.)

Ostvarenje te želje, kao i razbijanje svakodnevne rutine uz mogućnost uživanja u umjetničkom ozračju, po četvrti put za redom omogućila je udruga PLANTaža. Riječ je, naravno, o ReArt festivalu koji nam ove godine donosi temu Put u središte Zemlje, a u koji ćete moći „uploviti“ 22. i 23. travnja u osječkoj Tvrđi kod Vodenih vrata.

S ciljem promicanja umjetnosti i kulture, ali i kulturnog i kreativnog poduzetništva, ReArt svake godine dobiva sve više na važnosti, što je posebno značajno za Osječko-baranjsku županiju, ali i sve kreativce iz Hrvatske koji imaju priliku predstaviti svoje rukotvorine i umjetnine javnosti te ih prodavati, povezati se s drugim umjetnicima te razmijeniti iskustva s velikim brojem kreativaca koji se za vrijeme ReArta okupe na jednom mjestu.

Odaziv na natječaj za sudjelovanje na ovogodišnjem festivalu bio je zaista velik, a odabrano je 40 izlagača, čime ReArt polako postiže svoj cilj: promocija Slavonije i Baranje te Osijeka kao kulturnog i urbanog grada, kao i razvoj poduzetništva na području umjetnosti.

Prvi ReArt festival održan je 2014. godine i otada djeluje u proljetnom i zimskom izdanju osvajajući posjetitelje maštovitim temama te kreirajući platformu za umjetnike i kreativce.

Sudeći prema prošlogodišnjem proljetnom izdanju, čija je tema bila Alisa u zemlji čudesa, ništa manje čudesnih stvari ne očekujemo i ove godine, a s obzirom na uspješnost prijašnjih izdanja i ove godine možemo očekivati preko nekoliko stotina posjetitelja.

Ako ste zainteresirani pridonijeti razvoju festivala i osjetiti fantastičnu atmosferu možete se prijaviti se za volontiranje putem linka, a kako se širi kreativni potres koji za ovu godinu najavljuju iz ReArt-a možete pratiti na službenom FB eventu i stranici ReArt festivala.

Nezaboravno putovanje je zagarantirano!

{gallery}reart{/gallery}