20. Državno finale u kuhanju fiš-paprikaša (04.12.)

Posjetite prostor ispred restorana Kopika u SC Copacabana na lijevoj obali Drave u petak 4. prosinca od 17 do 20 sati te se uz najljepši pogled na rijeku Dravu i cijeli grad družite s najboljim „fiš-majstorima“ u Hrvatskoj, a možete probati doznati i „male tajne velikih kuhara“.

U 20 sati uslijedit će svečana večera za natjecatelje i njihove goste u restoranu Kopika, uz dodjelu priznanja i nagrada najboljima.

Sutradan, u subotu 5. prosinca u sklopu vinskog festivala „WineOS“ u Glavnoj straži (arheološki odjel Muzeja Slavonije) u Tvrđi, od 16 sati fiš-majstori iz Dalmacije, Istre i Siska predstavit će vlastitu gastronomiju. Tako će se u ponudi pronaći dalmatinski rafioli, Makarska torta, maslinovo ulje, vino i drugi specijaliteti.

Svi posjetitelji Osijeka koji ne uspiju okusiti pobjednički riblji-paprikaš na Copacabani ne trebaju „očajavati“ ni sekunde jer mnogi osječki restorani ponose se upravo ponudom najpopularnijeg jela Slavonije i Baranje, pikantno ljutkastim fišem. Popis restorana pogledajte ovdje.

Dobar tek!

  1. ANTE DOZAN, Baranja
  2. MJESTO - ZVONKO BARIĆ, Benkovac
  3. MJESTO - JOSIP KITANOVIĆ, Velika Kopanica