5. ZLATNI ĆEVAP – PRVENSTVO HRVATSKE U ROŠTILJANJU (08.05.)

Na ovaj način, najbolje ćemo se prisjetit i prošlogodišnjih pobjednika 4. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju, ekipe Valpovački kotlić Željka Turalije, budući da će ovi veseli Slavonici u Tvrđi 8.5. još jednom pokušati izboriti zagrebačko finale te na Bundeku 18.6. obraniti titulu najboljih grill majstora Lijepe naše.

Osim njih u prijestolnici Slavonije gledat ćemo i borbu vilicu o vilicu osječkih EwoB teama Dominika Osmeričića (koju čine predstavnici studentske udruge Poduzetnici bez granica) i BBQ Pitmastersa Marine Obšivač jedine ženske chefice na natjecanju, Anđelka Ribića i njegov tim Virotvitica1234 (koji se u prijavi pohvalio da peku delicije na žaru za cijelu obitelj koju čini i 35 dječjih članova), Medicinare Stjepana Maričića Makija iz Piškorevaca koji za sebe kažu da „ roštiljaju u svim svečanim prigodama, ali i nesvečanima kao što su proslave godišnjica razvoda, prekida dugih veza ili na karminama“ te Bračne vode koje predvodi uigrani dvojac Darijo i Novela Bučanovića iz Bilja.

Program počinje u 10 sati, roštiljanje u 12 istovremenim paljenjem vatre, a osim natjecateljskog dijela Osječane i njihove goste u Tvrđi 8.5. očekuje i cjelodnevni besplatni koncert grupe Vigor, kulinarske radionice i degustacije Branka Ognjenovića te brojne nagradne igre za posjetitelje.

5. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24sata uz podršku partnera: Dacia, Karlovačko, Permetal, Kisko, Jamnica, Vina Belje, Zvijezda, President, Kotanyi, Fridrih, Iskon, Delimano, Grilloza i Kulinarsko studio Majstor kuhar. Zahvaljujući njima, sve namirnice, okrjepa i oprema osigurani su za natjecatelje.

Nakon Osijeka borba za Zlatni ćevap nastavlja se na zagrebačkim kvalifikacijama 14.5. na Jarunu.