OSJEČKO NATJECANJE U KUHANJU FIŠ-PAPRIKAŠA (11.09.)

Pozivamo sve Osječane i Osječanke koji rado i dobro kuhaju fiš-paprikaš prema slavonskoj recepturi da se do 7. rujna (ponedjeljak), osobno jave u Turistički ured TZ-a grada Osijeka, Županijska 2. Prvih 25 prijavljenih sudjelovat će u natjecanju, a najuspješniji će predstavljati svoj grad na 20. Hrvatskom natjecanju u kuhanju fiša koje će se održati tijekom jeseni.

Prema pravilima za natjecanje, organizator osigurava ribu (po 3,5 kg očišćene ribe ujednačene kvalitete), vodu i drva za vatru za sve natjecatelje, a svaki natjecatelj priprema fiš-paprikaš osobno, prema svom receptu, te sam osigurava sve začine i dodatke, kotlić (ne manji od 10 litara) i nogare. Natjecatelji ne smiju dodavati svoju, donesenu ribu.

- Uzorci se ocjenjuju pod šifrom, svaki natjecatelj izvlači jedan par zatvorenih kuverti u kojima je identifikacijska oznaka koja ostaje zatvorena do proglašenja rezultata. Jedna se kuverta stavlja pod uzorak, a drugu zadržava natjecatelj. Posebno se ocjenjuje boja, odgovarajuća gustoća i okus fiša te izgled ribe, a rangira se ukupan rezultat.

20. Hrvatsko natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša održava se u prigodi obilježavanja 60 godina kontinuiranog rada gradske Turističke zajednice.