Volim Osijek: Proglašen najljepši balkon i okućnica

Tako je bilo i ovaj put. Brojne sudionike ove akcije pozdravili su Saša Uranjek, direktor Turističke zajednice grada Osijeka i članovi ocjenjivačkog žirija (mr. krajobrazne arhitekture Alka Turalija i Jasenka Vizentaner; Stjepan Gisler, Unikom; Ksenija Zelenić, HR Radio Osijek i Vesna Latinović, Glas Slavonije). Svi su sudionici dobili priznanja za sudjelovanje, a ovaj put posebno ističemo priznanje OŠ Ivana Filipovića za najljepši školski vrt. Uz to, Lidiji Pavlić, profesorici biologije dodijeljena je nagrada za vrijedne pojedince koji uređuju školske vrtove, koja joj je dodijeljena u sklopu projekta Najljepši školski vrtovi HRT-a i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Kao poseban primjer osječkih vrtova istaknut je secesijski vrt nedavno preminule Branke Balen.

Prvu nagradu u kategoriji Prozor osvojila je Kata Kavain (Crkvena 140a), druga nagrada pripala je Jasni Lačanin (Sjenjak 91), a treća Katici Paić (Vinogradska 82).

U kategoriji Balkon provonagrađena je Elizabeta Zorica (Sjenjak 48), drugo mjesto osvojila je Anamarija Buljan (Hebrangova 97), dok je trećeplasirana Filipa Zoraja (Vijenac Zobundžije 6/I). Za najljepši detalj vrta nagrađena je Neda Međugorac (Maceljska 20).

U kategoriji Predvrt prvo mjesto osvojila je Katica Rak (Š. Petefija 176), drugi su Jovanka i Jure Katura (Tenja, Orljavska 6), a treće mjesto pripalo je Danijeli Međugorac (Tenja, A. Barca 32a). U kategoriji Cjelovito rješnje prva je Edita Svoboda (Podravlje, Princa E. Savojskog 37), druga je Veronika Marić (Nova 16a, Podravlje), a treće mjesto dijele Helena Smiljan (I. Mažuranića 6d, Josipovac) i Vera Škorvaga (Lj. Posavskog 11, Josipovac).

Ova se akcija provodi u sklopu akcije Volim Hrvatsku – Volim Osijek, a kontinuirano se provodi u Osijeku od 1997. godine, s ciljem poticanja naših sugrađana da uređenjem balkona i okućnica grad čine ljepšim.

Glas Slavonije – Vesna LATINOVIĆ