OSjeti GIMNASTIKU: Osijek Grand Prix – Žito Challenge Cup (17.-20.09.)

 

Gimnastički Grand prix postao je zaštitni znak Osijeka, a ove će godine, od 17. do 20. rujna ponovno okupiti svjetsku gimnastičku kremu. Ove godine posebna simbolika krije se u rujnu kada se slavi Dan gimnastike. Gimnastičko društvo Osijek – Žito već je počelo sa pripremama, na čijem je čelu ovaj puta slavonska kuna Gymi – maskota Grand prixa.

Gymija će se čitavo ljeto moći susretati diljem grada Osijeka na brojnim aktivnostima, kao i na popratnim događajima koji će pripremati publiku na spektakl koji ih očekuje u rujnu. Pripreme su krenule Gymijevom aktivacijom društvenih mreža pa se tako gimnastičke aktivnosti mogu pratiti i komentirati na službenoj Facebook stranici Grand prixa 2015. nazvanoj, simbolično –OSjeti gimnastiku, ali i na Instagram profilu @osjeti_gimnastiku.

Gymi je rođen 13. rujna 2013. godine, a u gimnastiku se zaljubio kada je kao beba kuna slučajno ušao u dvoranu Gradski vrt za vrijeme Osijek Grand Prixa. Nije htio gubiti vrijeme pa je već od malih šapa počeo odlaziti na treninge i pokazao nevjerovatan talent. Gymi je izvrstan gimnastičar, ali se ne natječe jer su ga, zbog njegovog iznimnog talenta, zamolili da ne pravi konkurenciju ostalim gimnastičarima. Iako se ne natječe, Gymi svakodnevno trenira jer želi ostati u dobroj formi i jer gimnastiku jednostavno obožava.

 

REDIZAJNIRANA STRANICA KOJA POKAZUJE LJEPOTU GIMNASTIKE

Više o njemu može se doznati i novoj web stranici Grand prixa – www.osijekgym.com.

Osim toga svi posjetitelji stranice na njoj će moći doznati sve potrebne aktualnosti o gimnastičkim natjecanjima. Bit će tu i zanimljivosti o hrvatskim, ali i inozemnim gimnastičarima te naravno kako se uključiti i postati dijelom ovog velikog natjecanja kroz volontiranje, za koje je svake godine pokazana iznimna zainteresiranost.

Sve ovo samo je uvod za ljeto koje će biti u znaku gimnastike, ali i za rujan kada će Grand okupiti publiku iz cijele Slavonije i regije kako bi uživali u sposobnostima najtalentiranijih gimnastičara svijeta.

 

Posjeti Osijek i uštedi na smještaju!

Tijekom jeseni, u rujnu i listopadu, turističkih događaja u Osijeku i okolici, posebice u Hrvatskom Podunavlju, zaista neće nedostajati. Zato vam preporučujemo da nakon što pronađete vama najzanimljivije odmah provjerite i ponudu smještaja u Osječkim paketima te na vrijeme rezervirate noćenje!


Izvor članka: OsijekNews.hr