JESEN U OSIJEKU: Velika pivska fešta i Svjetska gimnastika!

Zabavite se uz tamburaške izvedbe pop i rock hitova, a „brk omastite“ ukusnim slanim langošicama, buncekom s kiselim kupusom, pečenim pilićima ili roštiljem. Omiljena zabava u pivskom šatoru su i zabavne nagradne igre u kojima sudjeluju svi posjetitelji.

 

„Najveći slavonski svatovi“

Šatori smješteni u katakombama Krunske utvrde svake godine privuku oko 50.000 ljubitelja piva uz popularnu tamburašku glazbu i pop-rock hitove u tamburaškoj izvedbi. Zahvaljujući tolikom broju pravih veseljaka i fenomenalnoj atmosferi, Dani piva već su postali poznati kao „najveći svatovi u Slavoniji“. Iskoristite priliku i prihvatite naš poziv u „svatove“!

 

„Pivske piramide“

Pivo iz Osijeka ima i vlastiti fan-club koji godinama sve okupljene pivoljupce oduševljava „kreacijama“ od ispijenih pivskih čaša. Na stolovima se tijekom svake večeri mogu vidjeti gotovo megalomanski primjerci „piramida“, koji svjedoče o popularnosti domaćeg piva. Svake godine ovaj veseli „građevinski projekt“ pretvara se i u pravo natjecanje između veselih stolova.

 

Glazba u pivskom šatoru

Šator se otvara u 19 sati, a za vrhunsku atmosferu i nezaboravnu zabavu pobrinut će se tamburaški bend „Lege“ i:

09.09. Maja Šuput
10.09. Mejaši
11.09. Sinovi Ravnice / Slavonski trubači
12.09. SLAVONIA BAND
13.09. Cecilija
16.09. Džentlmeni
17.09. Gazde
18.09. Tamburaški sastav “Vranac”
19.09. SLAVONSKE LOLE

 

GRAND PRIX OSIJEK – ŽITO CHALLENGE CUP 2015.

Od 17. do 20. rujna održava se Grand Prix Osijek „Žito“ Challenge Cup, cijenjeno međunarodno gimnastičko natjecanje koje slavi tradiciju gimnastike započetu sredinom 19. stoljeća.

 

Listopad i studeni uz mirise vinskih podruma i okuse vrhunskih vina…

U Osijeku sredinom listopada dođite na „Festival uličnih restorana“, a uobližnjojBaranji prvog vikenda u listopadu posjetite Vinski maraton te uz brzinu pokažite i visoku razinu poznavanja vina. Uoči Martinja u staroj baroknoj Tvrđi ponovo kušajte vina domaćih i stranih vinara na Osijek Wine Festu.

 

Prosinac uz svjetlost Adventa i kuhano vino

Početkom prosinca dođite na Državno finale u kuhanju fiš-paprikaša, a pred kraj godine od 1. do 24. prosinca se opustite uz romantični Advent u Osijeku. Kućice sa suvenirima, domaćim proizvodima, kuhanim vinom i kobasicama na Silvestrovo će se naći i na glavnom trgu gdje uz „grupni valcer“ Na lijepom plavom Dunavu uplešite u Novu godinu…

 

POSJETI OSIJEK I UŠTEDI NA SMJEŠTAJU!

Tijekom jeseni pa sve do kraja godine turističkih događaja u Osijeku i okolici, posebice u Hrvatskom Podunavlju, zaista neće nedostajati. Zato vam preporučujemo da nakon što pronađete vama najzanimljivije odmah provjerite i ponudu smještaja u Osječkim paketima, na vrijeme rezervirate noćenje i iskoristite bogatiju ponudu po istoj cijeni!