Dani prvog hrvatskog piva (09.-19.09.)

 

Najbolja zabava uz najbolje pivo održava se u Osijeku od 9. do 19. rujna, kada Grad na Dravi postaje centar odličnog pivskog provoda i zabavne glazbe za veselo i šaroliko društvo.

Na prostoru Katakombi u Krunskoj utvrdi uz Dravu svaki dan (s malom stankom 14. i 15. rujna) od 19:00 do 03:00 sata uživat ćemo u okusu originalnog i neodoljivog piva iz najstarije hrvatske pivovare napravljeno kao u dobrim starim vremenima. U ponudi piva i ove godine naći će se svijetlo i crno pivo kao i svjetski popularni Crni radler.


Svečano otvorenje na glavnom trgu

Proizvodnja piva u Osijeku njeguje se od davne 1664. godine. Zato sve sugrađane i goste pozivamo na svečano otvorenje u srijedu 9. rujna 2015. na Trg Ante Starčevića s početkom u 11:00 sati. Uz prigodni program, okupljene posjetitelje će se počastiti prvim i puno boljim pivom, te prigodnom prodajom paketa ulaznica za Pivski Salaš, a očekuju se i druga iznenađenja.

 

Glazba u pivskom šatoru

Šator se otvara u 19 sati, a za vrhunsku atmosferu i nezaboravnu zabavu, uz domaći tamburaški bend „Lege“ od 20 sati, svake večeri od 22 sata pobrinut će se:

09.09. Maja Šuput
10.09. Mejaši
11.09. Sinovi Ravnice / Slavonski trubači
12.09. SLAVONIA BAND
13.09. Cecilija
16.09. Džentlmeni
17.09. Gazde
18.09. Tamburaški sastav “Vranac”
19.09. SLAVONSKE LOLE

 

Zabava uz pivska jela i igre

Na osječkim Danima piva počastite se i jelima gurmanskih slavonskih majstora koji pripremaju najukusnije specijalitete poput pivskih kobasica, bunceka s kiselim kupusom, roštilja... Omiljena zabava u šatoru su i zabavne nagradne pivske igre u kojima sudjeluju svi posjetitelji.

 

Gratis pivo uz ulaznicu

Ove godine uvodi se simbolična ulaznica s kojom po cijeni od 15 KN na poklon dobivate pivo ili sok.

 

Rezervacije i paketi ulaznica na „Pivski salaš“

Posjetiteljima koji ove godine žele osigurati svoj prostor u šatoru, pripremili smo poseban kutak „Pivski salaš“ u kojem uz prigodne cijene mogu uživati u odličnoj hrani i još boljem pivu, te prigodnim poklonima.

 

Paketi u ponudi:

 

  • PAKET „VESELI BEĆAR“ 140,00 KN – PAKET ZA 1 OSOBU KOJI UKLJUČUJE: POSEBNO MJESTO SAMO ZA TEBE, 3 PIVA, 1 OBROK, 1 POKLON PAKET I ULAZNICU
  • PAKET „ČETIRI TAMBURAŠA“ 490,00 KN – PAKET ZA 4 OSOBE KOJI ULJUČUJE: POSEBNO MJESTO ZA VAS, 12 PIVA, 4 OBROKA, 4 POKLON PAKETA I 4 ULAZNICE
  • PAKET „ŠOKADIJA“ 960,00 KN – PAKET ZA 8 OSOBA KOJI UKLJUČUJE: POSEBAN STOL ZA VAS, 24 PIVA, 8 OBROKA, 8 POKLON PAKETA I 8 ULAZNICA

 

Najveći slavonski svatovi

Šatori smješteni u katakombama Krunske utvrde svake godine privuku oko 50.000 ljubitelja piva uz tamburaške izvedbe pop i rock hitova. Zahvaljujući tolikom broju pravih veseljaka i fenomenalnoj posebnoj atmosferi, Dani piva već su postali poznati kao „najveći svatovi u Slavoniji“. Iskoristite priliku i prihvatite naš poziv u „svatove“!

 

Pivske piramide Fan Cluba Osječkog piva

Pivo iz Osijeka ima i vlastiti fan club koji godinama sve okupljene pivoljupce oduševljava „kreacijama“ od ispijenih pivskih čaša. Na stolovima se tijekom svake večeri mogu vidjeti gotovo megalomanski primjerci „piramida“, koji svjedoče o popularnosti domaćeg piva. Svake godine ovaj veseli „građevinski projekt“ pretvara se i u pravo natjecanje između veselih stolova.

 

Posjeti Osijek i uštedi na smještaju!

Tijekom jeseni, u rujnu i listopadu, turističkih događaja u Osijeku i okolici, posebice u Hrvatskom Podunavlju, zaista neće nedostajati. Zato vam preporučujemo da nakon što pronađete vama najzanimljivije odmah provjerite i ponudu smještaja u Osječkim paketima te na vrijeme rezervirate noćenje!

 

Novosti kao i fotografije iz pivskog šatora pratite na službenoj Facebook stranici Dani Prvog Hrvatskog Piva kao i na portalu: OsijekNews.hr