LJETO U OSIJEKU: Osječki paketi & Turistički aranžmani

PANNONIAN CHALLENGE TURISTIČKI ARANŽMAN: SMJEŠTAJ + ULAZNICA Sport & Music (20.-23.08.)

Turistička agencija Ora Tours iz Osijeka nudi vam da na jednom mjestu po cijeni već od 610,00 KN odaberete ponudu smještaja u hotelima s 4 ili 3 zvjezdice, pansionu, hostelu ili apartmanu. Paket uključuje:

  • 3 noćenja u odabranom smještaju
  • ulaznica za Pannonian Challenge musice & sport (3 dana)
  • boravišne pristojbe
  • troškove organizacije putovanja

 

FESTIVALI U OSIJEKU DO KRAJA SRPNJA I U KOLOVOZU

Osječke Ljetne Noći (31.07., 28.08.), popularni ulični zabavni festival stvoren je za duge šetnje središtem grada i dravskom promenadom uz bogatu gastronomsku ponudu, lunapark, sajam i koncerte.

PANNONIAN CHALLENGE (19.-23.8.), sredinom kolovoza obala Drave, plaža i kupalište Copacabana, na pet dana postaju mjestom održavanja najvećeg extremno-sportskog i glazbenog događanja u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi. Natjecanja se održavaju u kategorijama skate boarda, BMX-a i inlinea. Glazbeni program je kombinacija rock i electro zvuka, a neki od ovoljetnih glazbenika su Kiril Djaikovski, Hladno Pivo, Urban & 4, Soom T & J Star, Eddi Ramich, Vanillaz, Sassja, Gru…Vrijeme do početka Pannoniana osječki će natjecatelji kratiti „promo turom“ te u Zagrebu, Puli, Rijeci, Zadru i Splitu predstaviti ovogodišnji program. Više info na: www.2015.pannonian.hr  

Zemlja bez granica (31.8.-5.9.), međunarodni obiteljski i dječji festival nudi niz radionica i kazališnih predstava, posebice u staroj Tvrđi. Ove godine tema festivala su putovanja. Više info na: www.zemljabezgranica.com

 

LJETO U GRADSKOJ OKOLICI

Slama Land Art Festival u Baranji (06.-12.07.), 10. međunarodni festival tijekom kojega umjetnici izrađuju skulpture od materijala tipičnog za naš poljoprivredni kraj, slame, održat će se na Šećeranskom jezeru pored Belog Manastira. Posjetitelji će se opet zabavljati na zanimljivim radionicama, koncertima i kušanjem domaćih specijaliteta kao i niza vegetarijanskih jela. Veliko finale je ritualno paljenje simbola festivala koji je svake godine vezan za drugu, aktualnu društvenu temu, poput sličnog baranjskog običaja paljenja „Fašnika“ tijekom veljače.

Blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije u Nebo (Velika Gospa) u Aljmašu (15.08.), jedno od najpoznatijih Marijanskih svetišta u Hrvatskoj, maleno selo Aljmaš na ušću Drave i Dunava i ove će godine privući velik broj posjetitelja, hodočasnika i turista. Na seoskom „kirvaju“, proštenju, potražite tradicijske proizvode poput drvenih igračaka, medenjaka i licitara, a ne propustite kušati niti poznate gastronomske specijalitete od dunavske ribe. Boravak u selu zasladite posjetom Slastičarskom ateljeu Susi's Cakes, a zatim se zaputite prema Erdutu i Dalju te svakako zastanite u kojem od vinskih podruma s vinogradima koji gledaju na Dunav.

 

LJETNO OSVJEŽENJE NA COPACABANI!

Ako ste maštali o odlasku na svjetski poznatu plažu evo prilike, ali ne u Brazil već - u Slavoniju! Popularno osječko kupalište, tijekom ljeta nudi zabavu na rijeci Dravi i bazenima. Za pogled s plaže na najpoznatije znamenitosti, barokne zidine i Katedralu, osvježenje uz domaće Osječko pivo ili Crni radler, uz Park prirode Kopački rit i bogatevinograde u Baranji i Erdutu na dohvat ruke (ili bicikla)... krenite put Grada na Dravi.

 

OSJEČKI JESENSKI PAKETI & TURISTIČKI ARANŽMANI: Već miriši na pivo, a zima na fiš-paprikaš i kuhano vino…

Do kraja godine u Osijeku vas očekuju: Grand Prix Osijek – Žito Challenge Cup (17.-20.09.), gimnastičko svjetsko prvenstvo; Dani Prvog Hrvatskog Piva, festival osječkog piva, zabavne tamburaške i rock glazbe; Vinski maraton u Zmajevcu u Baranji, Državno prvenstvo u kuhanju fiš-paprikaša u staroj Tvrđi i uz rijeku Dravute Advent u Osijeku (02.-24.12.), predbožićni sajmovi i koncerti.