Osječka ljetna noć (31.07.)

Ovaj zabavni ulični festival donosi ljetnu živost u gradsko središte i na obalu rijeke Drave po uzoru na slična događanja na Jadranskoj obali i gradove europskog Podunavlja. Posljednja, treća ovogodišnja Osječka ljetna noć održat će se zadnjeg petka u kolovozu (28.08.).

Petak navečer uz funk, country i glazbu 80-ih

Prema ideji Ivana Grgića, osnivača kreativne agencije Adverta, koja je nedavno organizirala prvi glazbeno-ambijentalni festival In da sofa tu će priču nastaviti u Sakuntala parku u drugoj Osječkoj ljetnoj noći.

- Uz prigodni namještaj, pripremili smo glazbeni program, za koji su zaduženi poznati osječki DJ-vi Kema i Umbo. Nismo zaboravili ni ugostiteljsku ponudu, pa će odrasli posjetitelji kušati koktel mosquito, a djeca bezalkoholne koktele. Predstavit će se i vinarija Siber, uz gosta somelijera.

Osječka ljetna noć imat će i sportski program, u sklopu kojega će se održati košarkaški turnir na Trgu slobode, u svrhu promocije EuroBasketa koji se održava u rujnu.

Na Trgu Ante Starčevića svoje autohtone proizvode prezentirat će 30-ak proizvođača iz Slavonije i Baranje. Zanimljiv program najavio je Željko Pavković iz agencije Osijek-danas: “Glazbeni program, uz koncert Smoke Rainbow, bit će u znaku country-glazbe. Posebno iznenađenje je rodeo na mehaničkom biku, a pripremili smo još dječji zabavni park i Čarobni kutak uz mađioničara Sašu Gerbera.”

Umirovljenike pozivamo da se nakon prve, pridruže i zabave i na drugoj Osječkoj ljetnoj noći. Za dobru zabavu pobrinut će se plesne skupine Shine i Feniks. ŠPU Feniks, otkrio nam je Siniša Danilović, priprema Nostalgija čagu We all love 80's and 90's na otvorenom s početkom u 20 sati u Lotus City Caffeu na Trgu slobode.