LJETO U OSIJEKU: svi na Copacabanu i Pannonian Challenge!

Za pogled s plaže na najpoznatije znamenitosti, barokne zidine i Katedralu, osvježenje uz domaće Osječko pivo i Crni Radler, uz Park prirode Kopački rit i bogate vinograde u Baranji i Erdutu na dohvat ruke (ili bicikla)... krenite put Grada na Dravi.

 

OSJEČKI LJETNI PAKETI – bogatija ponuda smještaja po povoljnijim cijenama! (01.7.-31.08.)

 

Tijekom godine osječki hoteli i pansioni pripremaju bogate „Osječke pakete“ u kojima vam nude noćenja uz razne pogodnosti i dodatne usluge. Na jednom mjestu upoznajte ponudu, izvršite rezervaciju, a zatim provedite uzbudljiv tjedan ili opuštajući vikend u Osijeku i okolici.

 

U OSIJEKU TIJEKOM SRPNJA I KOLOVOZA POSJETITE SLJEDEĆE FESTIVALE:

Osječka Ljetna Noć (31.7., 28.8.), popularni ulični zabavni festival stvoren je za duge šetnje središtem grada i dravskom promenadom uz bogatu gastronomsku ponudu, lunapark, sajam i koncerte.

 

PANNONIAN CHALLENGE (19.-23.8.), sredinom kolovoza obala Drave, plaža i kupalište Copacabana, na pet dana postaju mjestom održavanja najvećeg extremno-sportskog i glazbenog događanja u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi. Natjecanja se održavaju u kategorijama skate boarda, BMX-a i inlinea. Glazbeni program je kombinacija rock i electro zvuka, a neki od ovoljetnih glazbenika su Kiril Djaikovski, Hladno Pivo, Urban & 4, Soom T & J Star, Eddi Ramich, Vanillaz, Sassja, Gru…Vrijeme do početka Pannoniana osječki će natjecatelji kratiti „promo turom“ te u Zagrebu, Puli, Rijeci, Zadru i Splitu predstaviti ovogodišnji program. Više info na: www.2015.pannonian.hr  

PANNONIAN PAKET ARANŽMAN: SMJEŠTAJ + ULAZNICA Sport & Music (20.-23.08.)

Turistička agencija Ora Tours iz Osijeka nudi vam da na jednom mjestu po cijeni već od 610,00 KN odaberete ponudu smještaja u hotelima s 4 ili 3 zvjezdice, pansionu, hostelu ili apartmanu. Paket uključuje: 3 noćenja u odabranom smještaju, ulaznica za Pannonian Challenge musice & sport (3 dana), boravišne pristojbe, troškove organizacije putovanja.

 

Zemlja bez granica (31.8.-5.9.), međunarodni obiteljski i dječji festival nudi niz radionica i kazališnih predstava, posebice u staroj Tvrđi. Ove godine tema festivala su putovanja. Više info na: www.zemljabezgranica.com

 

U GRADSKOJ OKOLICI TIJEKOM LJETA POSJETITE OVA DOGAĐANJA:

Slama Land Art Festival u Baranji (03.-09.08.), 10. međunarodni festival tijekom kojega umjetnici izrađuju skulpture od materijala tipičnog za naš poljoprivredni kraj, slame, održat će se na Šećeranskom jezeru pored Belog Manastira. Posjetitelji će se opet zabavljati na zanimljivim radionicama, koncertima i kušanjem domaćih specijaliteta kao i niza vegetarijanskih jela. Veliko finale je ritualno paljenje simbola festivala koji je svake godine vezan za drugu, aktualnu društvenu temu, poput sličnog baranjskog običaja paljenja „Fašnika“ tijekom veljače. Ove godine spaljuje se VELIKI KALAŠNJIKOV, najprodavanija puška na svijetu kao proglas protiv rata i agresije.

Blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije u Nebo (Velika Gospa) u Aljmašu (15.08.), jedno od najpoznatijih Marijanskih svetišta u Hrvatskoj, maleno selo Aljmaš na ušću Drave i Dunava i ove će godine privući velik broj posjetitelja, hodočasnika i turista. Na seoskom „kirvaju“, proštenju, potražite tradicijske proizvode poput drvenih igračaka, medenjaka i licitara, a ne propustite kušati niti poznate gastronomske specijalitete od dunavske ribe. Boravak u selu zasladite posjetom Slastičarskom ateljeu Susi's Cakes, a zatim se zaputite prema Erdutu i Dalju te svakako zastanite u kojem od vinskih podruma s vinogradima koji gledaju na Dunav.

 

JESEN VEĆ MIRIŠI NA PIVO, A ZIMA NA FIŠ PAPRIKAŠ I KUHANO VINO…

 

Jesen i rujan rezervirajte za Dane Prvog Hrvatskog Piva poznate i kao najveći slavonski svatovi koji privuku 50.000 ljubitelja piva, sve prave veseljake, uz tamburaške izvedbe pop i rock hitova. U listopadu se održava Vinski maraton u Zmajevcu u Baranji,a u okolnim Podunavskim vinogradima u studenom je najveselije uz proslavu Martinja. U prosincu dođite na Državno finale u kuhanju Fiš-paprikaša i opustite se uz romantični Advent u Osijeku.

 

POSJETI OSIJEK!

 

„Grad na Dravi“ smješten je na tek 20 km od njenog ušća s Dunavom, na samoj sredini europskog Podunavlja. Osijek je „simpatično usporen“, ali se u njemu održava najveći festival extremnih sportova u regiji Pannonian Challenge. Iako u blizini Baranjskog i Erdutskog vinogorja ipak je najpoznatiji po pivu…

 

U Osijeku posjetite Tvrđu, utvrđeni stari grad s baroknim zavjetnim kipom Sv. Trojstva i General-vojarnom, poznatima s novčanice od 200 kuna. Promenadom uz Dravu doći ćete do neogotičke kon-katedrale Sv. Petra i Pavla. S 90 metara visokim tornjem „Osječka katedrala“ druga je najviša jugoistočnoj Europi. Za ručak uz tradicionalne gastronomske specijalitete od ribe i divljači svakako kušajte i vina obližnjih podunavskih vinogorja te prvo hrvatsko pivo spravljano od 1664. godine. Preporučujemo vam i da biciklom dravskim nasipom krenete prema Parku prirode Kopački rit – Srcu Dunava. Uz deltu Dunava to je najveće europsko područje poplavnih šuma i jezera, poznato po gotovo 300 vrsta ptica, koje gnijezde i u samome gradu!