Gastronaut Festival u Pečuhu – jeste li ga spremni kušati?

Svi programi koji se nude – uključujući kušanje, koncerte i radionice su besplatni. Ovaj interaktivni festival poziva Vas da iskusite različite priče, ritmove, okuse i melodije u sedam različitih ambijenata.

U Eksperimentalnom dvorištu (Kiraly utca – Kiraly ulica 64) predstavljati će se nove linije gastronomije, praćene ugodnim razgovorima i radionicama. Dječje dvorište (Kiraly ulica 27) nudi programe za djecu tijekom cijelog dana. Living Court ili Živo dvorište (Kiraly ulica 11) prikazati će širok spektar sirove hrane. Elegantno dvorište (Kiraly ulica 1) je mjesto za gurmane koji ujedno vole i klasičnu glazbu. Dvorište čaša (Szechenyi trg 7-8) nudi iskustvo kušanja, ne samo vina i šampanjca, već i jela pripremljenih od njih. Dvorište piva (Ulica Janus Pannonius 10) mjesto je sve za ljubitelje piva. Piknik dvorište (Esze Tamas ulica 3) stvoreno je za one koji vole sjediti u prekrasnom malom parku, jesti svježe proizvode gastro tržnica i lokalne pekare, uz zvukove žive svirke.

Više informacija o gastronomskom fetivalu doznajte na stranici organizatora ili na njihovom Facebook profilu.

Pečuh, grad prijatelj Osijeka          

Iako je Pečuh smješten u mađarskom dijelu Baranje od Osijeka udaljen tek sat vremena vožnje i to prema sjeveru, zbog položaja uz goru Mecsek (Meček) mikroklima je poput mediteranske s nešto više sunčanih sati i manje zimske hladnoće. Sasvim dovoljno da se za razliku od „naše“ Baranje oko Pečuha proizvodi puno više crnih vina. Na tu temu, dobro je znati i kako se zovu neka od i nama dobro poznatih vina: Graševina = Olaszrizling, Frankovka = Kékfrankos, a svakako vrijedi kušati i kod nas gotovo nepoznatu staru crnu sortu, Kadarka.

Više informacija o turističkoj ponudi grada i okolice doznajte kod Turističke zajednice grada Pečuha, Posjeti Pečuh – Irány Pécs. Stoga, zaputite se u Pečuh i još bolje upoznajte grad prijatelj grada Osijeka!