Drugi Maj u Osijeku: Dani vina i turizma & Sajam antikviteta

Sedmu godinu za redom, u subotu 2. svibnja 2015. od 10 sati, na Trgu Sv. Trojstva i u okolnim ulicama održat će se središnji festival te sajam vina i vinskog turizma s područja četiri vinogorja Osječko-baranjske županije: Erduta i Baranje na Dunavu te Đakova i Feričanaca na istočnim obroncima slavonskog gorja.

Program sajma i ove godine će biti popraćen veselim melodijama s tamburice, a od 12 sati ljubitelji pikantnog fiš-paprikaša, čobanca, grah-gulaša i hrskavih prženih babuški uživat će kod Bastiona uz promenadu na Dravi.

Od 17 sati u prostoru Kazamata kod Vodenih vrata ne propustite opušteno druženje s vinarima iz cijele Hrvatske uz jazz izvedbe poznatih bendova poput Mihan Jazz Connection, Grupe Trend i Sing Song Swing seksteta.

Nedjelju provedite uz slobodan ulaz u Muzej Slavonije ili pak istražujući osječku ugostiteljsku ponudu primjerice u restoranima uz Dravu. Pod dojmom vinskoga sajama, možete se zaputiti i u obližnju Baranju ili Erdut i tamošnje podrume i vinograde uz Dunav te kušati vina poznatih sorti poput „kraljice“ graševine, sauvignona, pinota, frankovke, zweigelta, traminca ili sve popularnijih osvježavajućih rose vina.

U vožnji okolnim selima, Baranjom, kao i u erdutskom kraju, primijetit ćete zanimljiva stabla u središtima sela, tzv. Majska stabla ili „Majpane“, simbole želje za čim plodniju godinu koji krojene vuku još iz poganskih vremena.