PROLJEĆE U OSIJEKU UZ LOV, RIBOLOV I VINO

Osijek je zahvaljujući smještaju uz rijeku Dravu i bujne poplavne šume središte lovnog i ribolovnog turizma te je lokalna gastronomija poznata po jelima od ribe i divljači. Obronci gorja koja se uzdižu iz nedalekog Dunava te istočne padine Krndije i Papuka čine ga i centrom prostrane vinske regije.

Pogledajte koja vas velika događanja očekuju tijekom proljeća:

Sajam lova i ribolova te automobila

Od 17. do 19. travnja na sajamskom prostoru Pampas održat će se XII. osječki stručni gospodarski sajam SALORI, sajam lova, ribolova i turizma te XIX. MOTOMOBIL, sajam automobila i prateće industrije.

Dani vina i turizma u Osijeku

Sedmu godinu za redom, u subotu 02. svibnja 2015., u Tvrđi će se održati središnji festival te sajam vina i vinskog turizma s područja četiri vinogorja Osječko-baranjske županije: Erduta i Baranje na Dunavu te Đakova i Feričanaca na istočnim obroncima slavonskog gorja. Program sajma i ove godine će biti popraćen veselim melodijama s tamburice, a ljubitelji pikantnog fiš-paprikaša, čobanca, grah gulaša i hrskavih prženih babuški uživat će uz promenadu na Dravi. Paralelno će se na Trgu Svetog Trojstva održati Sajam antikviteta.

Dani vina Osječko-baranjske županije

Uvodni Dani vina će se tijekom travnja održati u Đakovu 11.04. gdje će posjetitelji moći uživati u predstavi s prekrasnim konjima lipicancima, u Belom Manastiru (Baranja) 18.04. uz predstavljanje baranjske gastronomije i narodnih plesova i u Našicama 25.04. uz degustaciju vinskih jela grofova Pejačević. Zadnja događanja uz Dane vina održat će se uz Dunav, u Dalju 7.5. te u Dalj Planini 9.5. uz tradicionalni Sajam cvijeća.

Osječki proljetni paketi                                                 

Kao nastavak uskrsnog programa, tijekom travnja te u svibnju osječki će hoteli i restorani pripremiti proljetne „Osječke pakete“ s raznim pogodnostima i dodatnim uslugama kako biste čim jednostavnije isplanirali uzbudljiv tjedan ili opuštajući vikend u Osijeku i njegovoj podravskoj i podunavskoj okolici.