Uskrs u Osijeku 2015.

Doživite Zekin Sajam, slikajte se s Velikim slamnatim zekom, pomozite nam izraditi Najveće uskrsno gnijezdo na Svijetu, pozdravite vesele zeke ne motorima Motozeke, provozajte se Uskrsnim tramvajem,posjetite Sajam antikviteta

 

Zekin Sajam, sajam tradicijskih i domaćih proizvoda (3. i 4. travnja 2015.)

Na „Veliki Petak“ 3. travnja i na „Veliku Subotu“ 4. travnja na osječkom glavnom trgu Ante Starčevića održat će se prigodni Zekin Sajam u organizaciji Turističke zajednice grada Osijeka.

Ondje kupite kolače, prirodne sokove, rakiju, voćno vino, dimljene mesne delicije, sir, domaći med, medenjake, drvene igračke, keramičke proizvode, ručno rađen nakit, blagdanske ukrase i razne druge obrtničke proizvode koji mogu poslužiti i kao savršeni uskrsni pokloni za vaše najdraže.

 

Uskrsno gnijezdo vrijedno Guinnessa,velike pisanice i slamnati zeko (4. travnja 2015.)

Prostor trga bit će za ovu prigodu posebno ukrašen. Tako vas ondje očekuje Veliki uskrsni zec izrađen od slame s kojim ćete se moći slikati te zaista Najveće Uskrsno gnijezdo na Svijetu, radovi našeg cijenjenog umjetnika Nikole Fallera.

Gnijezdo će, razumije se biti ispunjeno jednako velikim uskrsnim jajima (pisanicama). U proces izrade gnijezda svi građani i gosti moći će se i sami uključiti već od jutra na Veliki Petak, a pozvani su da u gnijezdo donesu i vlastite velike pisanice.

Iako se čini nevjerojatnim, do sada niti jedan grad nije odlučio napraviti najveće gnijezdo na svijetu. Namjera je inicijatora akcije agencije Osijek Danas da uskrsno gnijezdo, koje će zauzeti središnji dio trga, postane početna pozicija za sve buduće svjetske pokušaje osvajanja Guinnessovog rekorda!

 

Uskrsni Tramvaj, darovi i predstava za djecu (4. i 6. travnja 2015.)

Dodatna atrakcija uskrsne proslave na glavnom trgu bit će i popularni Uskrsni Tramvaj GPP-a u kojem raste prava trava, ukrašen je proljetnim ukrasima, pisanicama, zečićima i kokama, što je sigurno jedinstveno u cijelom svijetu. Najmlađe putnike u njemu će darivati Uskrsni Zeko, a tijekom polusatne vožnje u tramvaju će biti priređena i zanimljiva dječja predstava „Šareni svijet“.

Svako dijete dobit će poklon čokoladno jaje, a najsretniji obiteljsku ulaznicu za tradicionalno događanje u ZOO vrtu na Uskrsni ponedjeljak.

Uskrsni tramvaj prometovat će u sljedećim terminima:

Velika Subota, 04.04.2015. u 11:30 – 12:00; 12:30 – 13:00, 13:30 – 14:00

Uskrsni Ponedjeljak, 06.04.2015. u 10:00 – 10:30; 11:00 – 11:30; 15:00 – 15:30; 16:00 – 16:30

Tramvaj u vožnju kreće s trga Ante Starčevića, od Hotela Central. Cijena karte je 11,00 KN, a više informacija doznajte u marketingu GPP-a, Telefon: 031/ 228 351.

 

Motozeke, tradicionalna akcija Moto-kluba Osijek (4. travnja 2015.)

Moto-klub Osijek ove godine slavi 41. godišnjicu, a kao i ranijih godina svoje će sugrađane podariti slatkim poklonima skrivenima u velikom uskršnjem gnijezdu na trgu. Početak programa Motozeka, uskršnjih zečeva na motorima je u 12 sati, a na glavni trg doći će u svečanom defileu na motorima iz Strossmayerove ulice.

 

Uskrsni vikend uz još više vesele zabave za sve! (4. i 6. travnja 2015.)

Uz spomenute „glavne događaje“, na Veliku Subotu 4. travnja donesite svoju mega pisanicu u najveće gnijezdo na svijetu, na središnji osječki trg, i postanite dio Guinnessovog rekorda.

Glazbeni program obogatit će vokalni sastav Akvarel iz Osijeka, a kulturno-umjetnička društva će predstaviti svoj rad. Program počinje u 10 sati i traje do zalaska sunca. Na trgu će biti organizirano i natjecanje u tucanju pisanica.

Mališane očekuje tradicionalna potraga za jajima u parku Kralja Petra Krešimira Četvrtog između Tvrđe i Gornjeg grada, a na prostoru trga mađioničar i zeko s punim vrećama slatkiša.

Na Uskrsni ponedjeljak 6. travnja od 10 do 13 sati na lijevoj obali Drave uz dječje igralište Zoo Hotela posjetite Zoo Land Park, popijte kavicu uz kolač na terasi hotela, dok vašu dječicu zabavljaju mađioničari, razne igrice i kreativne radionice.

 

Cvijetnica u Osijeku, subota pred blagdan Cvijetnice (28. ožujka 2015.)

Program obilježavanja Uskrsa i ove će godine započeti prigodnim sajmom udruga nacionalnih manjina koje djeluju u gradu Osijeku „Šarana Jaja Bojama Grada“, u subotu 28. travnja 2015. Prilika je to za upoznavanje multikulturalne tradicije Grada na Dravi.

Upoznajte Uskrsne običaje Mađara, Srba, Nijemaca, Makedonaca, Rusina, Ukrajinaca, Slovaka i drugih naroda. Zahvaljujući njihovim aktivnostima i unatoč tome što se ta lijepa strana grada rjeđe javno promovira, Osijek je i danas na glasu kao tolerantan grad. Više informacija potražite na stranicama organizatora, Grada Osijeka.

 

Sajam antikviteta, Velika Subota u Tvrđi (4. travnja 2015.)

Tradicionalno je prva subota u mjesecu rezervirana za sajam antikviteta Glasa Slavonije i Turističke zajednice grada Osijeka. Prošetajte Trgom Svetog Trojstva između 9 i 15 sati i pronađite kakav zanimljiv starinski predmet koji bi se savršeno uklopio u vaš stan.

 

Osječki „proljetni“ paketi (1. ožujka do 30. travnja 2015.)

Tijekom mjeseca ožujka, u vremenu pred i nakon Uskrsa osječki hoteli i restorani pripremili su bogate „Osječke pakete“. Hoteli, pansioni i apartmani nude vam noćenja uz razne pogodnosti i dodatne usluge, a restorani su pripremili prigodne proljetne menue.

Na jednom mjestu upoznajte ugostiteljsku ponudu, izvršite rezervaciju, a zatim provedite lijep proljetni vikend u Osijeku i njegovoj podunavskoj okolici.