Valentinovo i veljača u Osijeku

U Hrvatskom narodnom kazalištu očekuje vas nekoliko romantičnih naslova pa nikako ne propustite jednu od najpopularnijih opera „La Boheme“, Giacoma Puccinija koja prati ljubavnu priču Mimi i Rodolfa (5. veljače u 18 sati), dok se uz komediju „Pidžama za šestero“ gromko nasmijte prateći dogodovštine pa i nepodopštine ljubavnog „šesterokuta“ (6. veljače u 18 sati). Ukoliko ste predstavu već pogledali u Londonu, Parizu ili na newyorškom Broadwayu, ne propustite ju pogledati i u Osječkom HNK! Više o repertoaru HNK doznajte ovdje.

Sve Osječane i goste grada u tjednu pred Valentinovo razveselit će zanimljiva akcija osječkih trgovaca i obrtnika pod nazivom „Love Shopping“ (10. do 14. veljače). U 70-ak trgovina u gradu koje će biti označene posebnim plakatima moći će se ostvariti i do 30 % popusta. Finale akcije bit će 14. veljače kada će se na glavnom gradskom trgu na Valentinovskom sajmu moći kupiti prigodne poklone iz ponude obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Valentinovo kod Waldingera (12. do 14. veljače) je još jedan zanimljiv događaj kojim će poznati gradski hotel Waldinger podariti sve zaljubljene kao i one koji će se možda tek zaljubiti. U dvorištu hotela održavat će se izložba i prodaja unikatnog, ekskluzivnog nakita, antiknih figurica i ukrasa od stakla, porculana i srebra, unikatnih rukotvorina, cvijeća i cvjetnih aranžmana. Radno vrijeme izložbe bit će između 10:00 i 19:00 sati.

Na samo Valentinovo 14. veljače u Osijeku se održava koncert poznatog sarajevskog pjevača Zdravka Čolića pod nazivom „Osijeku s ljubavlju“, u dvorani Gradski vrt s početkom u 20 sati. Više o koncertu doznajte ovdje.

Provedite romantičnu veljaču u Gradu na Dravi, voljenoj osobi poklonite osječko licitarsko srce radionice Blažeković i ne zaboravite na pješačkom mostu i vi ostaviti svoj ljubavni lokot. Ključ lokota ubačen u Dravu, dok je na dnu rijeke, kažu zauvijek čuva vašu ljubav…   

{gallery}most_lokoti{/gallery}