Doček Nove 2015. godine na Trgu Slobode

Program u srijedu 31. prosinca, na Silvestrovo, započinje u 22:00 sata.
 
Proteklih se godina doček Nove godine u Osijeku odvijao na središnjem Trgu Ante Starčevića, a mjesto događanja sada je premješteno na Trg slobode u želji da se tijekom blagdana uz glavni oživi i druge gradske trgove. Uporište za lokaciju postoji i u povijesti jer je poznato kako su se upravo na ovom prostoru (tada pod imenom Trg oslobođenja) građani Osijeka prije tridesetak godina spontano okupili na prvom zajedničkom dočeku Nove godine na otvorenom.  
 
Proslava Nove 2015. godine koncipirana je kao događanje otvoreno svim građanima grada Osijeka i njihovim gostima. Centralna scena u sredini trga, najveća je pozornica na će nastupiti glazbena skupina Vigor te s koje će uz odbrojavanje u ponoć, čestitku uputiti gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić i Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić. Kod spomenika „Šetaču“ nalazit će se manja pozornica, a za glazbeni program zadužen je DJ Sly, jedan od pokretača elektronske scene u Osijeku. Treća, manja pozornica, smještena je kod spomenika Franji Tuđmanu gdje je organiziran program tamburaške glazbe uz nastup osječkog sastava Sitan vez.
 
Na Trgu će se nalaziti i drvene kućice, ranije postavljene na božićnom sajmu „Adventa u Tvrđi“, u kojima će se moći kupiti hrana i piće.
           
Za sve dodatne informacije i upite građani i mediji se mogu obratiti na kontakt: info@luminis.com.hr.