Advent u Tvrđi novo gastronomsko iskustvo

U kućicama će ih u prvom redu dočekati bogata i kvalitetna ugostiteljska i gastronomska ponuda, za koju će se svakoga dana od 14,00 do 22,00 sata (izuzev subote, 6. prosinca, kada se u 17,00 sati otvara cijeli događaj) pobrinuti izabrani zakupci. Oni će posjetiteljima po prihvatljivim cijenama nuditi same delicije i specijalitete, od kojih su mnoge jedinstvene na području Osijeka, ali i Slavonije i Baranje. American bar “Dollar” tako će, između ostaloga, imati Leberkäse sendvič, pravi američki tost te više vrsta burgera. U Goulash Baru građani će moći kušati različite vrste gulaša, primjerice gulaš pripravljen od divljači sa suhim šljivama i domaćim njokima, ali i vegetarijanski gulaš. Atraktivan je i Pole Ole Bar s ukusnom ponudom zasnovanom na tradicionalnim domaćim polama krumpira, uz dodatke poput domaće pečene paprike marinirane u češnjaku, ajvara, senfa i slično.

Osječka Pivovara pak otvorit će OS House, u kojoj će zainteresirani moći birati između autohtonih specijaliteta: zapečenog bunceka i domaćih kobasica sa kiselim zeljem, mini krvavica i drugoga, naravno uz pivo. Jack Daniel’s kućica također će obilovati ponudom alkoholnih i bezalkoholnih pića, s naglaskom na dvije vrste koktela na bazi Jack Daniel’sa. Neizbježna u ovakvim prigodama je i rakijarnica, ovdje nazvana MoonShine Rakija Bar sa širokom paletom više od 40 vrsta rakija iz svih krajeva Hrvatske. Wine & Champagne Bar, u skladu sa svojim imenom, nudit će više vrsta finih vina i šampanjaca, dok će se u kućici Lavazza moći zagrijati uz kavu, toplu čokoladu, čajeve (s rumom) i ostale tople napitke. U cijelom projektu sa svojom ponudom sudjeluju i ugostiteljski lokali s Trga sv. Trojstva – St. Patrick’s Pub, Matrix, Fort Pub, Goldbar i General von Beckers – uz dodatak kuhanog vina.

Tvrtka Mlinar d.d. – koja “potpisuje” i Slavonsku tortu od pola tone na svečanom otvaranju – predstavit će se svojim poznatim pekarskim proizvodima, a čokoladarnica Chade, naravno, čokoladama i čokoladnim proizvodima. Bit će postavljene i kućice u kojima će svoje proizvode na prodaju i kušanje ponuditi i Tržnica, u Tvrđi će se nalaziti i Gastro shop, kao i prostor Udruge za rad s mladima Breza i drugo.  

U različitim terminima planiramo i izlaganje i prodaju dizajnerskoga nakita, kao i manjih prigodnih božićnih poklona za prijatelje, poznanike i članove obitelji, a u tu svrhu bit će naknadno na Trg postavljeno i desetak dodatnih štandova. Ulaz i posjet svim događanjima u ovom lijepom božićnom ugođaju jest, naravno, besplatan.

Uoči početka “Adventa u Tvrđi” u organizaciji Agencije Luminis, kao središnjem događaju predblagdanske manifestacije “Advent u Osijeku”, javnost će biti pravodobno obaviještena o drugim zanimljivim sadržajima na otvaranju i okvirnom programu manifestacije, osobito onima namijenjenima djeci i mladima.