Osijek Wine Fest - Nova eno gastro avantura 5. i 6. prosinca

Organizatori festivala je Vinoteka Vinita i Udruga za promicanje enogastroturizma Hrvatske Decanter. Festival će biti otvoren 5. prosinca (petak) u 13 sati. Oba dana, petak i subota, festival je otvoren od 13 do 21 sat.

Priredba će se održati na površini od oko 700 četvornih metara i okupiti više od 70 izlagača, proizvođača vina i delicija.

Osijek se promiče kao nova destinacija te poslovni i enogastronomski centar Slavonije i Baranje. Očekuje se velik odaziv građana Osijeka, cijele Hrvatske i susjednih zemalja, javnih osoba, poslovnih ljudi, novinara i drugih ljubitelja vina i gastronomije. Organizacijom festivala se želi prometnuti u lidera regije i postati dio enogastronomske tradicije. Prvi put u povijesti grada Osijeka, Festival je u cijelosti posvećen kulturi stola, vina i hrani, kao nezaobilaznom dijelu gospodarstva i hrvatske turističke ponude. Budući da se priredba održava uoči božićnih i novogodišnjih blagdana, bit će to ujedno i dobar uvid za poslovne ljude i građane o mogućnostima u mjesecu darivanja. Na kraju, festival je i mjesto za prodaju vina jer će u zasebnom dijelu, odvojenom od izlagačkog dijela, biti organizirana prigodna prodaja vina, što će vjerujemo izazvati veliki interes opće publike. Glas Slavonije - (I.M.)

Ulaznice
Cijena ulaznice iznosi 30 kuna po osobi. Ulaznica vrijedi za jedan dan.
Cijena ulaznice za oba dana festivala je 50 kuna po osobi.
Festival je otvoren za posjetitelje od 13 do 21 sat. Garderoba osigurana.
Festivalske čaše kauciraju se na ulazu po cijeni od 20 kuna. Moguće je i zadržati čašu (bez povrata kaucije)

Prezentacija i kušanje
Na festivalu će se prezentirati i kušati vina, razne delicije, održati seminari i edukativne radionice za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, ljude iz javnog života, novinare i sve ljubitelje vina i gastronomije gdje će biti prilike saznati mnoštvo detalja iz eno gastro riznice okusa i znanja.