Modni dizajneri s Fashion Incubatora oduševljeni Osijekom

Gosti su tijekom šetnje upoznali neke od najznačajnijih gradskih znamenitost u Gornjem gradu i Tvrđi, a obilazak se dijelom odvijao uvijek atraktivnim starim tramvajem iz 1926. godine. Slučajno ili ne, znak zvonom za početak vožnje tramvajem dali su modni dizajneri Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić kojima je subotnja večer donijela pobjedu na Fashion Incubatoru.

Već je godinama cilj organizatora „Fashion Incubatora“ Osijek predstaviti kao grad u kojem se može doživjeti i više od očekivanoga stereotipa Slavonije što turiste često odvodi u gradsku okolicu. Upravo zato turistička zajednica odlučila je priču o modi i dizajnu oplemeniti pričom o samome gradu, njegovim arhitektonski vrijednim povijesnim građevinama i zanimljivim pričama. Lako je moguće da će ova turistička šetnja uz pokoji viđeni barokni, neogotički ili secesijski detalj dizajnere inspirirati i za kakvu novu osječku modnu priču.

Dobro raspoloženi i puni pitanja o gradu, turističkoj šetnji su se pridružili i poznati iz svijeta hrvatske mode poput teoretičara i stručnjaka Nenada Korkuta i Viktora Drage. Među viđenim, najviše ih se dojmila kon-katedrala Sv. Petra i Pavla čiji glavni oltar prema ideji njenog graditelja biskupa Strossmayera nosi snažnu poruku vjerske tolerancije.

Predstavnik Fashion Incubatora za odnose s medijima i javnošću, Nikola Beban izrazio je veliko zadovoljstvo ostvarenom suradnjom s Turističkom zajednicom grada Osijeka dio koje je bio i turistički obilazak grada. Sudeći po tome, slična „modna“ tura Gradom na Dravi ponovit će se zasigurno i sljedeće godine.

{gallery}fashion_incubator_setnja{/gallery}