Razvoj prekograničnog turizma u Podunavlju

Kako je prenio Glas Slavonije, a izjavila Ivana Jurić u ime Regionalne razvoje agencije Slavonije i Baranje, organizatora skupa, cilj je radionice predstaviti trenutačno stanje i postojeće projekte, potaknuti raspravu o budućim izgledima za razvoj prekograničnog turizma na području Hrvatske, Mađarske i Srbije, posebice u kontekstu inicijativa vezanih uz vinski i kulturni turizam.

U uvodnom dijelu skupa govorili su dožupan Željko Kraljičak i zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham. Istaknuto je kako se kroz nova partnerstva u prekograničnom području stvaraju sinergija i prilike, a upravo povezivanjem u regiji mogu se stvoriti novi turistički proizvodi koji će se ponuditi tržištu.

Nakon predstavljanja projekata uslijedile su dvije panel diskusije na teme Razvoja vinskog turizma u prekograničnom području srednjeg toka Dunava te Inicijative i mogućnosti razvoja kulturnog turizma u regiji.

Najvrjedniji rezultat cjelokupnog događaja ipak je povezivanje sudionika u organizaciji turističke ponude, turističkih zajednica, agencija i pružatelja ugostiteljskih usluga što je i ključ budućeg povećanog broja turističkih dolazaka na čemu Turistička zajednica grada Osijeka već radi s partnerima iz Pečuha, Sombora i Subotice.