17. Osječki Jesenski sajam

Na sajmu se tradicionalno održava i 19. Nacionalno ocjenjivanje kvalitete meda, koje se organizira u suradnji i pod pokroviteljstvom HGK ŽK Osijek. Pčelarstvo, kao značajan segment hrvatske poljoprivrede, u uvjetima gospodarske suradnje sa zemljama Europske unije, snažan je potencijal za izvozni proizvod iznimne kvalitete i prepoznatljivosti. Stoga ovakve manifestacije i ocjenjivanje potiču na daljnji razvoj proizvodnje meda izvrsne kvalitete i izvornosti, čime se doprinosi njegovoj konkurentnosti na tržištu EU. Dani meda u našoj županiji obuhvaćaju više aktivnosti: od ocjenjivanja i proglašenja pobjednika, edukativne manifestacije na glavnom gradskom trgu pod nazivom „Mladi i med“, te prigodne prodaje na otvorenom i zatvorenom izložbenom sajamskom prostoru.

Kao i svake godine do sada, sajamska priredba ima i svoju udarnu temu izlaganja. Ove godine, to je predstavljanje djelatnosti i ostvarenih dostignuća ženskog poduzetništva – pod pokroviteljstvom Ureda za ravnopravnost spolova Osječko-baranjske županije. Na sajmu će svoju djelatnost i poduzetničke ideje predstaviti preko 30 poduzetnica, koje svojim pozitivnim primjerom, zalaganjem i ostvarenim rezultatima daju izvrstan poticaj gospodarskom okruženju i dodatnoj afirmaciji ideje samozapošljavanja u ženskom i socijalnom poduzetništvu. Svoj doprinos u razvoju ideje ženskog i socijalnog poduzetništva dat će i LEADER mreža Hrvatske organizacijom radionica i predavanja s primjerima pozitivne prakse u ženskom i socijalnom poduzetništvu, koja se održavaju drugog dana sajamske priredbe.

Sajam se organizira pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske gosp. Ive Josipovića, koji će sajam otvoriti u petak, 03. 10. 2014. Ulaz i parking na sajamski prostor za sve posjetitelje je slobodan. Radno vrijeme je sajma je od 10,00 – 19,00 sati.