Manifestacija Dani meda u Hrvatskoj 2014.

U sklopu manifestacije Dani meda u Hrvatskoj, koja će se održati u vremenu od 03. do 05. listopada 2014. godine provesti će se natjecanje pčelara i pčelarskih organizacija u kvaliteti pčelinjih proizvoda, prvenstveno sortnih vrsta meda.

Gospodarsku manifestaciju Dani meda organizira HGK ŽK Osijek u suorganizaciji Hrvatskog pčelarskog saveza, Županijskog saveza pčelara Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

U sklopu manifestacije održava se XIX. ocjenjivanje kvalitetnih sortih vrsta meda iz cijele Hrvatske i XIII. ocjenjivanja pakovina meda i proizvoda na bazi meda po sljedećim kategorijama: pakiranja meda; pakiranje pića koja se proizvode s medom i od meda; pakiranje proizvoda koji služe za poboljšanje zdravlja koji su proizvedeni od meda ili drugih pčelinjih proizvoda te suveniri i X. ocjenjivanje kvalitete pića od meda i na bazi meda.

Nakon ocjenjivanja i obrade ocjenjivačkih listića, najbolje ocjenjenim medovima dodijeliti će se priznanja i nagrade koje će biti dodjeljene na završnoj svečanosti 03. listopada 2014. godine.