Panona Fest - upoznajte osječku podunavsku okolicu

U subotu, 20. rujna, iz Osijeka (Tvrđa) prema Erdutu kreću tri skupine sudionika Panona relija, trima različitim rutama i trima različitim prijevoznim sredstvima: biciklom, kanuom i pješice. Na putu je predviđeno zaustavljaje na kontrolnim točkama i upoznavanje lokalnih specijaliteta i uzimanje kratkog predaha. Ruta Panona relija je ista kao i prethodnih godina i prolazi kroz Aljmaš. Završna točka, cilj je Erdut, gdje u 17 sati počinje završni program na otvorenom: modna revija, izrada i paljenje slamnatih skulptura, glazbeni program, perfomansi...

Oni koji se odluče na pješačenje, kreću u 9 sati iz Tvrđe (Trg. sv. Trojstva), a kotizacija je 50 kuna. Vožnja kanuom u 9.30 sti počinje s pješčane plaže na Kopiki, a kotizacija je 80 kuna. Početak bicikliranja predviđen je za 10 sati, također sa središnjeg trga u Tvrđi, a iznos kotizacije je 50 kuna. Kotizacija se može uplatiti svakim radnim danom od 9 do 16 sati u suvenirnici u Tvrđi.

U slučaju kiše i ne mogućnosti održavanja relija, organizatori se obvezuju obavijestiti sve sudionike mejlom.

Prenosimo sa
Glas Slavonije - Narcisa VEKIĆ

Povratak autobusom
Povratak iz Erduta organiziran je autobusima koji za Osijek polaze u 19 i 20 sati. Svi oni koji žele sudjelovati mogu se prijaviti putem Facebook stranice događanja na adresi www.facebook.com/panonafest. Ondje je moguće dobiti i odgovor na sva pitanja te saznati dodatne informacije o pojedinoj ruti. Broj sudionika je ograničen, a svima je osigurana majica, ručak, osvježenje na rutama i povratak kući autobusom iz Erduta.