BikeMyDays Festival

BikeMyDays Festival (bikemydays.com) je prvi biciklistički festival u Osijeku (a i nešto šire) tijekom kojeg će se nizom tribina, predavanja, projekcija, radionica, performansa te drugih edukativnih, zabavnih i uzbudljivih sadržaja promovirati biciklizam kao pojavu koja na jedinstven način uvelike mijenja gradove, države, pa i svijet, u mjesta za ugodniji život.

prijavite se na Facebook event ovdje
program festivala pogledajte na službenoj festivalskoj stranici

Ovaj projekt Udruge za razvoj biciklizma kao načina života BikeMyDay, u suradnji s projektnim partnerom CroCulTourHrvatsko društvo kulturnog turizma, je u 2014. godini jedini u Hrvatskoj zadobio podršku Europske komisije na programu Kampanje održive mobilnosti „Do The Right Mix“ te s ponosom ističemo da se tako našao među sudionicima iz biciklistički razvijenih zemalja – Nizozemske, Danske i Njemačke... (http://dotherightmix.eu/action/winners#winner3)

Sadržajan i interaktivan program festivala odvijat će se od 16. do 22. rujna u Studentskom kampusu, te se poklapa s Europskim tjednom mobilnosti koji se ove godine održava pod sloganom “Our streets, our choice” (“Naše ulice, naš izbor”), a na sudjelovanje su pozvani svi građani, stari i mladi, biciklisti i oni koji će to tek postati…

Također, na sudjelovanje su pozvani predstavnici organizacija civilnog društva koji svojim radom promiču biciklizam, kao i pojedinci – cikloaktivisti, predstavnici Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, te predstavnici policije i Društva arhitekata grada Osijeka.

Budući da je Osijek grad s velikom, stalno rastućom i aktivnom populacijom biciklista, a biciklističke teme privlače sve veću pozornost javnosti širom svijeta, tijekom festivala očekujemo se velik broj posjetitelja, kako iz Osijeka, tako i iz drugih dijelova Hrvatske i inozemstva.

FESTIVALSKI PROMOTIVNI VIDEO:
https://www.youtube.com/watch?v=x59YVDir3Sk
autori: Kristina Marić, Matija Drozdek, Domagoj Mrkonjić

Lokacija: Studentski kampus u Osijeku
Vrijeme trajanja: 16. 9. - 22. 9.

Uz potporu Europske komisije na kampanji održive mobilnosti "Do The Right Mix"

Ulaz na sva događanja je besplatan!

U suradnji s Hrvatskim željeznicama – Putnički prijevoz osigurano je odobrenje popusta od 40% na redovnu cijenu prijevozne karte za 1. i 2. razred svih vrsta redovitih vlakova. Obavezno detalje o popustu pogledajte ovdje, na stranicama Hrvatskih željeznica – Putnički prijevoz.

Dovezite se na BikeMyDays Festival - jer bicikl je korak na kotaču!

Prenosimo s OsijekOnline.hr