Koncert - Đorđe Balašević u Osijeku

Naime, organizator – agencija Luminis u suradnji s Udrugom "Grupa građana" Osijek – u prvom navratu tiskala je 6.000 ulaznica, a taj broj posjetitelja odgovara i kapacitetu dvorane. No, pokazalo se da je zanimanje za Đoletov dolazak i njegov novi program naslovljen "Pa, mangupi tamburama prepreče put", koji još nije predstavio na području istočne Hrvatske, puno veći od toga broja pa je organizator odlučio pustiti u opticaj još dodatne četiri tisuće ulaznica, što bi, procjenjuje, trebalo dostajati za sve koji žele biti nazočni ovom velikom glazbenom događaju, a da imaju primjerene uvjete za praćenje koncerta.  

Budući da trenutačno prodanih više od 7.000 ulaznica premašuje kapacitet dvorane Gradski vrt, organizator je, u dogovoru s izvođačem, donio odluku da će koncert svakako biti održan na Trgu sv. Trojstva u Tvrđi, što je ujedno svojevrsna premijera novog koncertnog  prostora u Osijeku koji će cijelom događaju dati jedinstveni ugođaj. Dugoročna meteorološka prognoza predviđa puno stabilnije vrijeme za rujan, a u slučaju iznimno loših vremenskih uvjeta, postoji opcija prebacivanja koncerta večer kasnije, u nedjelju, 14. rujna. O svemu će posjetitelji biti pravodobno obaviješteni.
           
Podsjetimo, u svrhu što boljeg ugođaja bit će osigurani ozvučenje, rasvjeta i ostali tehnički uvjeti na najvišoj mogućoj razini, točnije impozantna pozornica široka 20 metara i moćna svjetska produkcija, odnosno Adamson, jedan od najboljih razglasa na svijetu, poznat po kontroliranom dometu i sofisticiranosti  pa se savršeno uklapa u zahtjevnu akustičnu izvedbu koja odlikuje Balaševićev nastup.
           
Inače, ulaznice se mogu nabaviti u sustavu Eventima na području Slavonije i Baranje, koji obuhvaća više od 60 prodajnih mjesta, u nizu gradova: Osijeku, Đakovu, Valpovu, Našicama, Belom Manastiru, Donjem Miholjcu, Vinkovcima, Vukovaru i Slavonskom Brodu, a posrijedi su većinom kiosci Tiska i benzinske crpke Petrol BP.