Kino Urania - Više filmova za manje para

Iako premijerna, sva tri festivalska filmska naslova možete pogledati po sniženoj cijeni od 20 kuna u redovitoj prodaji te ulaznice s umirovljeničkim, studentskim popustom, kao i ulaznice srijedom po cijeni od 16 kuna.

Nešto mlađa publika moći će pogledati premijerno popularne Ninja kornjače na novom zadatku, Nicolasa koji bi radije ponovo na praznike nego u školu i masterpiece SF Luca Bessona- Lucy.
 
U sljedećem programskom tjednu pripremljene su i besplatne projekcije koreanskih filmova, koje niste imali priliku gledati na velikim ekranima, a koji će se prikazati u sklopu projekta Korea Film Tour, odnosno popularnog programa CoolTour posvećenog drugim kulturama i drugim kinematografijama. Program se provodi u suradnji s Veleposlanstvom Republike Koreje, Gradom Osijekom i Županijom osječko-baranjskom.

Glavni kuhar - Chef
Što učiniti u situaciji kada smo zaposleni, ali nezadovoljni, kada bismo najradije dali otkaz i pronašli novi posao? U nama se javlja dilema kao i kod gotovo svake odluke: hoćemo krenuti novim putem ili zadržati financijsku sigurnost i posao kojeg ne volimo. U istoj se dilemi našao Carl Casper, glavni junak filma Glavni kuhar (Chef) koji ćete moći premijerno pogledati u kinu Urania od 4. rujna. Carl je glavni kuhar u uglednom losanđeleškom restoranu, koji odlučuje dati otkaz zbog neslaganja s vlasnikom. Odlučuje se otvori malu kuhinju na kotačima zajedno sa bivšom ženom, prijateljem i sinom te putovati Amerikom uveseljavajući ljude svojom hranom. Jon Favreau, u glavnoj ulozi i ulozi redatelja i scenarista, napravio je kvalitetnu i zabavnu laganu komediju punu kvalitetnih dijaloga i poznatih glumačkih lica poput Oliver Platta, Dustin Hoffmana, Sofia Vergare, Robert Downey Jr.-a i Scarlett Johansson. Ovaj film je namijenjen svim gurmanima i ljubiteljima dobre hrane. Film preporučamo pogledati uz opciju Early birds, koji će vam omogućiti da pogledate film i pojedete objed u restoranu Lumiere po cijeni od 45 kuna ukupno.

Tragovi prošlosti - The Railway Man
Film Tragovi prošlosti (The Railway Man) iz 2013. godine rađen je prema memoarima Erica Lomaxa, koji je film odobrio, ali je nažalost doživio samo početak snimanja. Eric je vojni časnik koji je poslan kao ratni zarobljenik u logor u Tajland. Tamo je prisiljen raditi na izgradnji zloglasne „Željeznice smrti" za vrijeme Drugog svjetskog rata. Nekoliko desetljeća kasnije, nakon što otkrije da je osoba zaslužna za njegovo mučenje još uvijek živa, započinje njegova osveta. Biografsku dramu odlikuje besprijekorna gluma posebice glavnih junaka koje portretiraju Colin Firth i Nicole Kidman. Film je snimljen prema književnom predlošku koji je postao svjetski bestseller.

Zoran, moj nećak idiot -  Zoran, il mio nipote scemo
Komediju Zoran, moj nećak idiot (Zoran, il mio nipote scemo) kritičari nazivaju talijansko-slovenskom verzijom Kišnog čovjeka. Film je otvorio 11. Zagreb film festival, a dobio je i brojne nagrade i priznanja poput nagrade Venice Film Festivala 2013. godine. Upoznajte Paola – sredovječnog pijanca i hedonista koji iskorištava sve oko sebe. Nakon smrti njegove tete, Paolo mora preuzeti brigu o slovenskom rođaku - povučenom i nesigurnom tinejdžeru Zoranu s neobičnim talentom u igranju pikada. U početku ga se planira što prije riješiti, ali ubrzo promijeni mišljenje shvativši da bi ga mogao iskoristiti za zaradu na kladionici. Svakako vam preporučujemo da pogledate ovu melankoličnu komediju koja govori o prijateljstvu, obiteljskoj ljubavi i iskupljenju.

Ninja kornjače - Teenage Mutant Ninja Turtles
Iz kanalizacije New Yorka ponovno kreću u borbu protiv kriminala  naši najdraži superjunaci Leonardo, Michelangelo, Raffaello i Donatello. Preživjevši neuspjeli znanstveni eksperiment  ovi heroji-kornjače, poznati kao Teenage Mutant Ninja Turtles, uz pomoć novinarke April (Megan Fox) kreću u borbu protiv zlog Shreddera. Film Ninja kornjače (Teenage Mutant Ninja Turtles) nastao je na temelju poznatog stripa iz 1984. godine autora Kevin Eastmana i Peter Lairda, nakon čega su uslijedili crtići, filmovi, video igrice, akcijske figurice itd. Okupivši tim kreativnih stručnjaka, film odlikuju foto-realizmom koji je postignut vrhunskom tehnologijom te je uspješan spoj stvarnost s imaginarnim likovima i scenama.

Ovaj tjedan u kinu Urania možete još uvijek pogledati i obiteljsku komediju Nicolas na praznicima (Les vacances du Petit Nicolas). Mali Nicolas je napokon dočekao završetak škole i odlazak na more sa svojim roditeljima i bakom. Dječak provodi nezaboravne praznike na plaži s novim prijateljima, pune dječjeg nestašluka, dogodovština i zabave. Film je rađen prema seriji crteža „Le petit Nicolas“ francuskog crtača animiranih filmova Jean-Jacques Sempea.

Lucy (Scarlett Johansson) je sasvim obična djevojka koja biva oteta kako bi u svome tijelu prenijela još neistraženu kemijsku supstancu. Nakon što joj se moćna sintetička tvar apsorbira u tijelo, Lucy otključa 100 % kapaciteta svojeg mozga i pretvara u nepobjedivu ratnicu s nadljudskim sposobnostima. Redatelj i scenarist ovoga SF akcijskog trilera je glasoviti Luc Besson, koji potpisuje velike uspješnice kao što su Nikita, Leon, Taxi, Angel-A, Peti element itd.

Early birds meni - 45 kuna
Zaboravite na kuhanje. Kod nas možete ručak i film po izboru dobiti za ukupno 45 kuna. Dovoljno je na blagajni kina kupiti svoj film+ručak kupon, uzeti u ruke tjedni program i Cinema meni u Lumieru i odabrati svoju dobitnu kombinaciju.

Ako pak nemate baš toliko vremena ili vaš film nije na ovotjednom programu dovoljno je na blagajni ostaviti vaše podatke i po film se vratiti neki drugi put.

Meni je promjenjiv jednako kao i filmski program, a na njemu je uvijek izbor od jedne vrste pizze, tjestenine, mesnog jela (piletina s tikvicama u umaku na posteljici od krumpira na parmezanu, svinjski odresci u umaku od šumskih gljiva, naravni odrezak na podlozi od salate, izbor sendviča iz krušne peći s mesnim uštipcima, komadićima piletine i sl. sa salatom, meni salate ili izbor iz domaćih, ručno rađenih tjestenina). Ukoliko ste vegetarijanac ili želite nešto drugo moguće je odabrati jela iz vegetarijanske kuhinje i druga jela.

Early birds nije obvezujući paket nego je tek jedna u nizu opcija kojom kino Urania zahvaljuje gledateljima na njihovoj lojalnosti.
 
Kinematografi Osijek d.d.
Šetalište kard. F.Šepera 8, 31000 Osijek
OIB 40405502802
tel/fax Uprava: +385 31 205 501
kino Urania + 385 31 205 507
www.kinematografi-osijek.hr