U zemlji bez granica uz radionice, igraonice i plesni performansi

U Drvengradu će se s početkom u 18 sati održati i predstavljanje knjige Jelene Radan "Zeda: Rejna Zum u Zemlji djece" pa se pozivaju djeca i roditelji da ponesu dekice i jastučiće i pridruže se ovoj zanimljivoj promociji pod nazivom "Takara - tajni Zedski put".

U isto vrijeme, ali kod zdenca na Promenadi, za one malo starije u dobi od 15 do 24 godine, planirana je otvorena radionica za mlade (open book workshop) kojom se potiču mladi da kroz jedan novi oblik grupnoga rada doprinose ostvarivanju milenijskih razvojnih ciljeva i zajedno s mladima iz Italije i Poljske, prikupljaju ideje za održivi razvoj. Ovo je događanje dio projektnih aktivnosti u sklopu međunarodnoga projekta "Mladi za zemlju" financiranoga sredstvima Europske unije.

Večernji program planiran je kod Picassa s početkom u 21 sati kada će ponovno, ali ovoga puta zajedno s polaznicima svoje radionice "Eko street kazalište", neočekivani i nadasve neobični show izvesti  ulični zabavljač Adrian Schvarzstein iz Španjolske.

Prije njegova performansa, na istom će se mjestu plesnom točkom oslikavanja tijela pod nazivom "Boje dišu" predstaviti  Janett Zoghbi i Ines Perić (Osijek), a pridružit će im se i poznati hrvatski model, Marko Mićunović, inače nekadašnji sudionik  u Zemlji bez granica.

RASPORED ZA PETAK:
radionice prema rasporedu na www.zemljabezgranica.com
DRVENGRAD:
17 do 19 sati
Igraonice za predškolce
18 sati
Predstavljanje knjige Jelene Radan: "Zeda: Rejna Zum u Zemlji djece"
KOD ZDENCA (PROMENADA):
18 sati
Otvorena radionica za mlade od 15 do 24 godine (open book workshop)
KOD PICASSA:
21 sat
plesni performans "Boje dišu", Janett Zoghbi i Ines Perić (Osijek)
ulični performans: Eco street kazalište, Adrian Schvarzstein (Španjolska)