Od danas u 'Zemlji bez granica' počinju radionice i igraonice, a navečer izložba i plesni performans

Samo neke radionice, poput "Drvo disanja" (Ekonomska škola od 18.30 do 20 sati), "Moj slobodni prostor" (10 do 12, 17 do 19 sati, Drvengrad/ u slučaju kiše III. gimnazija) i Cirkuska (10 do 12, 17 do 19 sati, Drvengrad/u slučaju kiše Waldinger) počinju u srijedu, 27. kolovoza. Radionice "Šareno svjetlo za Zemlju" (26. kolovoza) i "Udahni veselje u izviđačkom kampu" (29. kolovoza), jednodnevne su, dok će se radionice štulanja (Diši duboko, štula je visoko), monocikliranja (Monocikliranje i zrelo ludiranje) i parkoura (Kretanje bez granica), ako vrijeme dozvoli, održavati prema utvrđenom rasporedu u Drvengradu. U slučaju kiše ove će radionice biti organizirane u Galeriji Waldinger. Umjesto na Kopiki, radionica Skulpture od pijeska održavat će se također u Drvengradu i to od 16. 30 do 18 sati.

Igraonice u Drvengradu otvorit će se danas (utorak) plesnim performansom "Morski uzdisaji" Plesnoga kluba Broadway s početkom u 16.30 sati, a nakon toga (od 17 do 19 sati) s aktivnostima će početi igraonice: Vjetar iz naših pluća, Tree of Life, One-Mabe-Challenge, Bolje biti vjetar nego list, Kraljevi i kraljice, vilenjaci i vilice, prirode čuvari i čuvarice, dok će igraonica Gibalon početi dan kasnije, u srijedu 27. kolovoza.

Večernji program posvećen je Africi pa će se u Muzeju likovnih umjetnosti (novi naziv za Galeriju likovnih umjetnosti) otvoriti izložba "Burkina Faso: Land", Filippa Mazzija, mladoga talijanskoga fotografa i aktiviste u međunarodnom projektu "Mogući svijet" uz glazbenu podršku Sare Fortini (Italija), također aktivistice u projektu.

U glazbeno-scenskom programu u sklopu ove izložbe, nastupit će slovensko-afrička umjetnica Maša Kagao Knez zajedno s bubnjarima Issiakom Sanou ( Burkina Faso) i Blažom Korezom ( Ljubljana) s izvedbom "Ritam disanja Afrike".

RASPORED ZA UTORAK:
radionice prema rasporedu na www.zemljabezgranica.com

DRVENGRAD
16.30: otvorenje igraonica: PK Broadway, Morski uzdisaji
17.00-19.00: igraonice: Vjetar iz naših pluća, Tree of Life, One-Mabe-Challenge, Bolje biti vjetar nego list, Kraljevi i kraljice, vilenjaci i vilice, prirode čuvari i čuvarice, Gibalon (počinje 27.8.)

MUZEJ LIKOVNIH UMJETNOSTI
20.00: Burkina Faso: Land (otvorenje izložbe Filippa Mazzija, Italija)
glazbeno-scenski performans: Maša Kagao Knez i bubnjari (Slovenija, Burkina Faso), Sara Fortini (Italija)