Vratolomijama BMX vozača završen Pannonian Challenge XV

Iako su se u jednom trenutku nad lijevom obalom Drave nadvili tamni oblaci i ispustili malo kiše, srećom nije se ponovio scenarij od petka kada su natjecatelji morali završiti natjecanje ranije zbog kiše. 

Tmurni oblaci ubrzo su se raspršili, nad Osijek se ukazalo sunce, a sunčeve zrake privukle su u skate park stotine posjetitelja. Najprije su svoja umijeća vožnje BMX-a prikazali vozači-amateri, među kojima su se istaknuli Osječanin Jakov Petrinec, osvojivši prvo mjesto, Luka Bošnjak koji je osvojio drugo mjesto te Domagoj Antolić na trećem mjestu. 

Odmah potom započele su kvalifikacije za pro vozače. Dvadeset i dva vozača vožnjama koje su prosile gravitaciji i ostavljale bez daha morali su osvojiti sudce kako bi izborili mjesto u finalu.

Sucima zasigurno nije bilo lako odabrati deset finalista ali u završnicu BMX natjecanja na koncu su ušli Daniel Dhers, Marin Ranteš, Jack Fahey, Daniel Wedemeijer, Michael Beran, Danny Josa, Zdenda Pesek, Senad Grošić, Daniel Juhatz i Stefan Pauli.

Nakon napete završnice, praćene burnim navijanjem i ovacijama osječke publike Daniel Dhers iz Venezuele još jednom se uspeo na prvo mjesto pobjedničkog postolja Pannonian Challengea. Drugo mjesto osvojio je Michael Beran iz Češke, a treće mjesto pripalo je Marinu Rantešu iz Varaždina. Nagradu za Best Trick osvojio je Daniel Wedermeijer iz Nizozemske. 

Odmah potom započeo je glazbeni program gdje su publiku zabavljali osječki DJ-jevi Oliver i Pips a potom Deekline iz Londona. Glazbeni program Pannoniana zatvorili su svirkom do kasno u noć Chew the Fat.

Više fotografija pogledajte ovdje: FOTO završen Pannonian Challenge XV