Osječko ljeto kulture 2014. završava večeras u dvorištu Rektorata uz rasprodanu hit predstavu Njuške

Valja istaknuti da će u slučaju kiše početak predstave biti odgođen do završetka padalina – iako ih meteorološka prognoza ne predviđa - ali ona svakako ostaje na navedenoj lokaciji.
           
Njuške je režirao osnivač i voditelj Teatra Exit, Matko Raguž, a igraju Enes Vejzović, Filip Križan i Janko Rakoš. “Jeste li se ikada zapitali o čemu vaš pas razmišlja? I jeste li ikada svoj život usporedili sa psećim? Pseći životi su jednako bogati i složeni kao i naši. Kao i mi, i oni komuniciraju o ljubavi, seksu, prijateljstvu, osveti, nasilju... U predstavi se pojavljuje petnaest psećih likova koji kroz monologe publici prenose svoje životne priče.

Među različitim prikazanim pasminama nalaze se i sljedeći likovi: rotvajler s problemima u susjedstvu; stari mješanac koji otkriva ljubav u kasnijoj životnoj dobi; afganistanski hrt od kojeg se previše očekuje, iznimno uglađen i pomodan, koji je vrlo ponosan na svoje sposobnosti; policijski pas koji se bori protiv kriminala; hrvatski ovčar kojem su glavne okupacije problemi stočarskog života i kako održati stado na broju; ostarjeli, slijepi pas koji se morao suočiti sa smrću svog gazde te carinski bigl sa stavom.

U konačnici, svi likovi odražavaju glavne preokupacije ljudskog bića. Njuške su jedinstvena mješavina humora, tragedije, oštrine, nježnosti i romantike”, poručuju iz Teatra Exit o predstavi koja je dobila nagradu za najbolju predstavu na VIII. Gumbekovim danima 2014. Naglašavamo kako su sve ulaznice za ovu hit predstavu rasprodane već danima.