Kino Urania K-lab 2 / humanitarna projekcija / Animafest / dječja predstava

Umjesto nedjeljne filmske matineje, u kinu Europa s početkom u 11 sati izvest će se kazališna predstava "Balet za nilske konje". K-laB program sa sinopsisima pogledajte ovdje.

K-laB 2 - Kad se mala kina slože
Film "Košnice" prikazat će se u subotu, 31.svibnja, a riječ je o dugometražnom omnibusu studenata filmskih akademija iz Zagreba, Jeruzalema, Londona, Kölna i Praga.

Glavni producent filma je Ivan Kelava koji je porijeklom iz Gunje zbog čega je za prikazivanje odabran ovaj film.  Uz to, na prikazivanje 'Košnica' Kinematografe Osijek potaknula je i koprodukcija pet filmskih Akademija koja na neki način podsjeća na ovu nesretnu situaciju koja je spojila sve stanovnike Hrvatske i pokazala da se u najtežim situacijama, vođeni višim ciljem, svi ujedinjujemo kako bismo pomogli onima kojima je to najpotrebnije.

Svoju hrvatsku premijeru film je imao u nacionalnom programu 59. Festivala igranog filma u Puli, a međunarodnu u popratnom programu 60. Međunarodnog filmskog festivala u San Sebastianu.

Sufinanciran je sredstvima HAVC-a, MEDIA deska Hrvatske i sponzora. Film je nastao kao Kelavin diplomski rad, pod mentorstvom Damira Terešaka, filmskog producenta poznatom po nagrađivanom filmu 'Armin'.

'Košnice' govore o petero junaka u pet različitih gradova na putu do posla koji, dok se bave svakodnevnim brigama, putem radija prate vijest o tajanstvenom nestanku pčela. Sav prihod od ulaznica namijenjen je financijskoj pomoći stanovnicima Gunje.

Animafest
Ove godine u sklopu Animafesta, tijekom čitavog trajanja festivala, po prvi puta publika diljem Hrvatske može istodobno sa zagrebačkim izdanjem festivala uživati u umjetničkoj animaciji koju nema prilike vidjeti na televiziji i u redovnoj kinodistribuciji.

19 odabranih animiranih filmova prikazivat će se u čak 16 nezavisnih kina diljem Hrvatske i to u: Čakovcu, Daruvaru, Gospiću, Koprivnici, Korčuli, Novskoj, Osijeku, Pazinu, Poreču, Puli, Rovinju, Samoboru, Sisku, Splitu, Velikoj Gorici i Zaboku. HAVC i Animafest odabrali su tri programa kratkog metra i jedan dugometražni film.

U programu 'Cartoon d'Or' (kino Urania 3.6.2014. u 17:15 sati) prikazat će se šest kratkometražnih animiranih filmova nominiranih za Cartoon d’Or 2013., europsku nagradu za najbolji kratki animirani film.

U sklopu programa 'Lutka film' (kino Urania 4.6.2014. u 17:15 sati) prikazat će se izbor od pet kratkometražnih animiranih filmova iz središnjeg tematskog programa Animafesta - retrospektive lutka-filma.

Treći je 'Program za djecu i mlade' (kino Urania 5.6.2014.) u sklopu kojeg će se prikazati sedam kratkometražnih filmova iz izbora za najmlađu publiku.

Dugometražni obiteljski animirani film 'Usvajanje odobreno', dobitnik Grand Prixa i Nagrade publike Animafesta 2013. godine, snažna je, dirljiva, duhovita i ljupka autobiografska priča južnokorejskog animatora Junga, jednog od 200 tisuća djece posvojene nakon Korejskog rata, a bit će prikazan u sljedećem programskom tjednu.

Kao u Trici, kino na špici - Balet za Nilske konje/ kino Europa/ nedjelja u 11 sati

Uz dječju predstavu 1.6. u 11 sati roditelji će moći ostaviti djecu u kino Europa i za vrijeme predstava, bezbrižno i u miru, popiti kavu u caffe baru Trica.

Za brigu o djeci za vrijeme predstava biti će zaduženi djelatnici kina i članovi udruge Teatar 054, a roditelj će ostaviti broj telefona za slučaj potrebe. Pojedinačna cijena za dječje predstave iznosi 20 kuna, a moći će se kupiti i obiteljska/ grupna ulaznica po principu - plati 3, četvrtu dobiješ gratis.

Jednako kao i za druge sadržaje, gledatelji koji donesu ulaznicu kina Urania ili pomoć za žrtve poplava u akciji "Gledatelji- gledateljima" kartu mogu kupiti po cijeni od 15 kuna.

Na ovotjednoj matineji mali gledatelji moći će pogledati zabavnu kazališnu predstavu “Balet za nilske konje". Predstava je prilagođena najmlađoj publici i jasno prenosi poruku o prijateljstvu, izvršenju obveza, iskrenosti i poštenju.

Tribina/ Umjetnička akademija
U sklopu K-laB 2 programa održat će se i druga tribina u organizaciji Umjetničke akademije u Osijeku. Nakon izvrsno posjećene tribine na kojoj se govorilo o cenzuri u medijima, tema ove tribine je LGBT zajednica u lokalnoj sredini. Tribina će se održati 2.6. u svečanoj dvorani Umjetničke akademije s početkom u 18 sati.

Program kina Urania od 29. svibnja do 4. lipnja pogledajte u nastavku.

četvrtak 29.5.2014.
15:00 Early birds: K-laB 2: Revija suvremenog hrvatskog filma: Visoka modna napetost
16:45 Early birds: Grace od Monaca– Grace of Monaco
18:30 Najgora noć u životu- Walk of Shame PREMIJERA
20:10 Dva lica siječnja- Two Faces of January PREMIJERA
21:45 X-Men: Dani buduće prošlosti - X-Men: Days of Future Past

petak 30.5.2014.
15:00 Early birds: K-laB 2: Revija suvremenog hrvatskog filma: Laku noć, gospođice
16:45 Early birds: Grace od Monaca – Grace of Monaco
18:30 Najgora noć u životu - Walk of Shame PREMIJERA
20:10 Dva lica siječnja - Two Faces of January PREMIJERA
21:45 X-Men: Dani buduće prošlosti - X-Men: Days of Future Past

subota 31.5.2014.
16:30 Early birds: Grace od Monaca – Grace of Monaco
18:15 K-laB 2: Košnice- humanitarna projekcija za stanovnike Gunje
19:30 Dva lica siječnja- Two Faces of January PREMIJERA
21:15 Najgora noć u životu- Walk of Shame PREMIJERA
23:00 X-Men: Dani buduće prošlosti - X-Men: Days of Future Past

nedjelja 1.6.2014.
10:30 „Kao u Trici, kino na špici“- uz dječju matineju
11:00 Dječja matineja/ kino Europa: K-laB 2: Balet za nilske konje- kazališna predstava
16:45 Early birds: Najgora noć u životu- Walk of Shame PREMIJERA
18:30 K-laB 2: Revija suvremenog hrvatskog filma: Moj zanat- dokumentarni film/ Arsen Dedić
19:45 Grace od Monaca – Grace of Monaco
21:30 X-Men: Dani buduće prošlosti - X-Men: Days of Future Past

ponedjeljak 2.6.2014.
15:50 Early birds: K-laB 2: Revija suvremenog hrvatskog filma: Hitac
17:15 Early birds: Najgora noć u životu - Walk of Shame PREMIJERA
19:00 X-Men: Dani buduće prošlosti - X-Men: Days of Future Past
21:20 Dva lica siječnja- Two Faces of January PREMIJERA

utorak 3.6.2014.
15:45 K-lab 2: Revija suvremenog hrvatskog filma: Šuti
17:15 K-laB 2: Animafest: Cartoon D' Or- izbor iz kratkometražnih animiranih filmova PREMIJERA
18:15 Grace od Monaca – Grace of Monaco
20:00 Najgora noć u životu - Walk of Shame PREMIJERA
21:45 Dva lica siječnja- Two Faces of January PREMIJERA

srijeda 4.6.2014.
15:30 Early birds: Grace od Monaca– Grace of Monaco
17:15 K-laB 2: Animafest: Lutka film- izbor iz kratkometražnih animiranih filmova PREMIJERA
18:30 Najgora noć u životu- Walk of Shame PREMIJERA
20:10 Dva lica siječnja- Two Faces of January PREMIJERA
21:45 X-Men: Dani buduće prošlosti - X-Men: Days of Future Past

Ulaznice

Cijena ulaznica za redovite repertoarne iznose 25 kuna, dok uz predočenje studentske ili umirovljeničke iskaznice karte možete kupiti po cijeni od 20 kuna. Ulaznica za grupe od 10 i više osoba iznose 18 kuna po osobi.

Za obiteljski dan srijeda i dječje vikend matineje ulaznice iznose 20 kuna za sve gledatelje. Na ulaznice nema nikakvih dodataka neovisno o trajanju filma, načinu kupnje ili rezervacije ulaznice i sl. Ulaznice možete rezervirati emailom info@kinematografi-osijek.hr