6. Dani vina i turizma Osječko-baranjske županije

Na Danima vina i turizma svoje proizvode će predstaviti brojni vinari, voćari i vinogradari, obiteljska poljoprivredna gospodarstva te brojne baranjske udruge i obrtnici.

Vino iz četiri izuzetno cijenjena vinogorja – baranjskog, erdutskog, đakovačkog i feričanačkog, svakako je i jedan od najvažnijih aduta osječko-baranjskog turizma. A uz gastronomsku ponudu Slavonije i Baranje, dobitna je to kombinacija koja uz ostale prirodne, kulturne, tradicijske, sportske i druge sadržaje svake godine privlači sve veći broj gostiju.

Turizam je tako u nešto više od desetak mukotrpnih godina ulaganja brojnih obiteljskih gospodarstava i tvrtki u vinogradarstvo, podrume, vinarije, ugostiteljsku ponudu, pansione i hotele, postao sasvim solidan izvor prihoda u našoj županiji.

I ove godine bit će odabrana najbolja vina čiji proizvođači će biti nagrađeni. Uz bogat kulturno-umjetnički program posjetitelji će, uz kvalitetna vina, moći kušati tradicionalno spravljeni čobanac i fiš-paprikaš.

A kada se svemu tome nadoda i nadaleko poznati Sajam antikviteta, nastaje respektabilna manifestacija koja će i ove godine privući brojne posjetitelje čija će se glavna svečanost održati 3. svibnja, na središnjem trgu u Tvrđi.