Festival slikovnice "Ovca u kutiji"

Zbog ograničenog broja mjesta potrebno je prijaviti sudjelovanje na Facebook stranici: Ovca u kutiji - Festival slikovnice, ili putem telefona na broj 031/211 472.

Važno je napomenuti kao je Festival slikovnice "Ovca u kutiji" proizašao iz istoimene književno-likovne nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu koja se dodjeljuje se od 2005. g. Nagrada se sastoji od skulpture OVCA U KUTIJI i jedina je to nagrada u Hrvatskoj u kojoj stručni žiri sastavljen od književnika, književnih kritičara i ilustratora pregledava cjelokupnu godišnju produkciju slikovnica i vrednuje umjetničku vrijednost teksta te njegov odnos s ilustracijom. Uz stručni žiri, najbolju slikovnicu bira i neovisan dječji žiri. Ideja je nagradu "Ovca u kutiji" već sljedeće godine uklopiti u Festival slikovnice "Ovca u kutiji" s namjerom stvaranja dvije kategorije, one za domaću slikovnicu kao i one za najbolju stranu.

Program Festivala slikovnice pokriva izložbe ilustracija najrenomiranijih hrvatskih umjetnika, izložbe slikovnica, susrete s ilustratorima i piscima, radionice s umjetnicima, predstave, performanse i brojne druge sadržaje zanimljive kako mladima tako i odraslim posjetiteljima. Inicijator i glavni organizator Festivala slikovnice jest "Knjiga u centru" dok su suorganizatori Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek i Grad Osijek. Nagrada za najbolju hrvatsku slikovnicu "Ovca u kutiji" i festival slikovnice "Ovca u kutiji" autorski je projekt književnice Ane Đokić. Upravni odbor festivala čine Dubravka Pađen-Farkaš (predsjednica), Ana Đokić, Srđan Lukačević, Dražen Jerabek i Zoran Pongrašić. Samom programu možete pristupiti putem web stranice Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek ili Facebook stranice Festivala.

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek u sklopu Festivala slikovnice "Ovca u kutiji" u četvrtak 03. srpnja 2014. u 19.30 sati kao specijalnog gosta za pričanje „Priče za laku noć“ najavljuje zamjenika gradonačelnika gospodina Vladimira Hama. Događaj će se odvijati u Parku Sakuntala na Šetalištu Petra Preradovića.

Pogledajte raspored i opis radionica (.PDF)