XVIII. memorijal "Darko Lukić", međunarodni susret mladih pijanista

Ovogodišnji Vam susret mladih klavirista tradicionalno donosi glazbeno kvalitetan vikend uz vrhunske klaviriste u svojoj kategoriji. Osnovni je programski koncept tri koncertne večeri kroz koje imamo priliku čuti trenutno najbolje učenike i studente iz hrvatske i inozemstva te istaknutog mladog hrvatskog umjetnika Brunu Vlaheka.

U petak, 8. 11. 2013., nastupaju učenici Glazbenih škola iz Zagreba, Splita, Novske i Osijeka koji su osvojili prva mjesta u svojoj kategoriji na 51. hrvatskom natjecanju učenika i studenta glazbe i plesa. Subota, 9. 11. 2013., rezervirana je za izvrsne studente Glazbenih akademija iz Ljubljane, Budimpešte, Zagreba i Osijeka.

Koncertne večeri 8. i 9. studenog održavaju se u svečanoj dvorani Glazbene škole Franje Kuhača (Trg Sv. Trojstva 3). Na završnoj večeri u nedjelju, 10. 11. 2013., u atriju Muzeja Slavonije (Trg Sv. Trojstva 2), osječkoj publici predstavit će se cjelovečernjim koncertom mladi umjetnik Bruno Vlahek, koji se profilirao u jednog od najsvestranijih glazbenika mlade generacije na hrvatskoj i inozemnoj glazbenoj sceni.

Sve koncertne večeri započinju u 19 sati.