Međunarodno prvenstvo - Supermoto i skuter i Alpe adria Supermoto prvenstvo

Naime prošle godine udruga Motosport Osijek počela je s organizacijom utrka te smo prošle godine bili svjedoci 3 Prvenstava Hrvatske i to u motocross, supermoto i skuter disciplini. Sva natjecanja su prošla u izvrsnoj organizaciji te su publika i natjecatelji bili iznimno zadovoljni načinom pripreme staze i samog događaja. Također jedini smo u cijeloj Hrvatskoj dijelili novčane nagrade za vozače što je dodatno podiglo atraktivnost natjecanja za vozače. U ovoj godini Motosport Osijek također planira organizirati navedena 3 prvenstva s dodatkom Alpe Adria prvenstvo u supermoto i Prvenstvom Hrvatske u quadcross disciplini. Ovim putem najavljujemo događaj tj. natjecanje u motociklizmu koje će se održati 20. i 21. travnja 2013. godine na Sportsko zračnoj luci Čepin, naime Osijek ima čast otvoriti sezonu s prvom utrkom u sezoni 2013 u navedenim PH.

Očekujemo 50-tak vozača iz cijele Hrvatske, ali isto tako i Slovenije, Italije, Slovačke, Mađarske i Srbije. Bodovanje vozača će se vršiti u više klasa i natjecanja, isto tako dijeliti će se novčane nagrade za prva tri mjesta po klasi. Supermoto disciplina je jedina motocilistička disciplina koja se vozi kombinirano po asfaltu i zemljanom dijelu staze na kojem se nalaze i razne prepreke i skokovi slični kao u motocross disciplini što ju čini iznimno atraktivnom za gledatelje zbog puno padova i obilaženja. U sklopu PH supermoto vozit će se 3 klase i to: amater – klasa namijenjena svim početnicima u svijetu moto utrka i vozači preko 40 godina koji onda pripadaju veteranima, u klasi profesionalaca imamo podjelu na dvije podklase i to: S1 – motocikli do 450 ccm i SOpen – motocikli preko 450 ccm. Također će se bodovati vozači za Otvoreno međunarodno prvenstvo i što nam je iznimno zadovoljstvo za najaviti Prvenstvo Alpe Adria supermoto gdje će nam u goste doći najbolji vozači iz Slovenije, Italije i Slovačke. Naime Prvenstvo Alpe Adria supermoto je dobar temelj i predispozicija za dovođenje Europskog i Svjetsko prvenstva u supermoto disciplini koje se već drugu godinu za redom održava na popularnoj stazi Grobnik.

Udruzi Motosport Osijek je cilj u narednim godinama dovesti u Osijek kremu svjetskih i europskih vozača u navedenoj disciplini. Disciplina skuter se također vozi u više klasa i to: do 50 ccm, do 70 ccm i Open klasa koja podrazumijeva sve skutere preko 70 ccm. Dolazak natjecatelja se predviđa u petak navečer ili subotu ujutro, kada se vozači okupe krenuti će u zajednički defile po ulicama grada Osijeka kako bi još jednom pozvali zainteresiranu publiku da dođe pogledati utrku u nedjelju. Slobodni treninzi počinju oko 13 sati u subotu i trajati će do otprilike 18 sati, kada počinje lagani uvod u zabavni program. Naime od 20:00 sati počinje house i break 'n beat party na kojemu će nastupiti poznati osječki DJ-evi, završetak zabavnog programa planiran je za oko 3 sata ujutro da se vozači stignu naspavati i odmorit za nedjeljnu utrku. Sportski program u nedjelju kreće u rano ujutro prvo će vozači imati jedan neslužbeni trening, nakon kojeg kreću kvalifikacije za startna mjesta za sve discipline s početkom oko 10 sati. Kada službene kvalifikacije završe kreće se sa utrkama što je predviđeno za oko 13 sati, očekujemo dolazak Gradonačelnika Grada Osijeka gospodina Krešimira Bubala da službeno otvori utrku.

Utrke bi po planu trajale do 18 sati, nakon čega slijedi dodjela pehara i novčanih nagrada i službeno zatvaranje događaja. U kratkim pauzama između utrka publiku će zabavljati freestyle vozači koji će svojim egzibicijama dodatno začiniti događaj. Dakle koliko vidimo jako bogat sportski i zabavni program bit će dostupan svim zaljubljenicima u oktanske sportove i to za simboličnu cijenu ulaznice od 10 kn za cijeli vikend. Za osječki klub Motosport Osijek nastupit će više od 10 vozača u supermoto i skuter disciplinama i ovim putem pozivamo svu publiku iz Osijeka, regije i Hrvatske da dođu bodriti predstavnike Osijeka, ali i druge vozače te da zajedno vratimo Osijeku moto scenu po kojoj je bio na široko poznat 70-tih i 80-tih godina kada su se na Gradskom vrtu vozili Svjetski kupovi u speedway-u.

Za sve informacije kontaktirajte glasnogovornika udruge Moto sport Osijek, Dražena Martinušića na broj 092/ 305 1950