Pripreme za Lampionijadu

Manifestaciju organizira Turistička zajednica Grada Osijeka u suradnji sa svim gradskim osnovnim školama. “Lampionijada je sastavni dio proslave Dana grada, a posebno nas raduje da u ovom projektu uz škole sudjeluju i druge institucije, poput . Muzeja Slavonije i udruge Breza”, kaže Uranjek.

Naš sugovornik jučer je obišao dvije osnovne škole - OŠ Vijenac i OŠ Antuna Mihanovića, koje su već dugi niz godina aktivne u ovom projektu. Da su pripreme u punom jeku i da su učenici već napravili mnogo lijepih i zanimljivih lampiona, potvrdio nam je i Miodrag Zdravčević, predsjednik Društva pedagoga tehničke kulture grada Osijeka.

- Naše društvo kao i Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije podupire ovu akciju Turističke zajednice, a nagrađujemo i učenike autore najljepših lampiona. Izrada lampiona zahtjevan je zadatak i obuhvaća znanja iz dva predmeta - tehničke i likovne kulture, a važna je i kreativnost i maštovitost učenika. Ovo će biti 19. Lampionijada, a već se pripremamo za iduću, jubilarnu, - kaže Zdravčević.

Od velikog broja radova koje će škole donijeti u Dom tehnike, stručna komisija odabrat će 200 najboljih za izložbu, koje izrađuju učenici od petog do osmog razreda. Izložba lampiona bit će postavljena u Arheološkom odjelu Muzeja Slavonije dva tjedna.

Glas Slavonije - V.Latinović