Osječka promenada

O kakvom je točno projektu riječ, provjerili smo kod voditelja Odsjeka za protokol i promidžbu Grada Osijeka, Željka Lončara.

- Promenada je žila kucavica grada Osijeka kojom prođe oko 10 000 ljudi vikendom, upravo zbog toga smo osmislili ovaj projekt koji ne zahtijeva veliku pozornost, nego građani uz laganu šetnju mogu popratiti ponuđene programe, rekao nam je voditelj projekta, gospodin Lončar.

Program se sastoji od tri dijela, od glazbenog na kojima nastupaju razni izvođači, dijela koji je vezan uz promocije i degustacije koje možete pronaći na štandovima, te dijela koji ima tri do četiri performansa, a glavni performans ovog vikenda su žongleri vatrom. Svi programi traju 10-15 minuta, ali se ponavljaju dva do tri puta tijekom večeri.

Ovo je već drugi vikend kako ovaj projekt živi, no na pitanje koliko često ćemo imati priliku uživati u raznim sadržajima i do kada, Lončar nam odgovara:

- Programi idu svaki vikend, ovisno o vremenu, ako je lijepo vrijeme onda se programi i održavaju. Programi će se održavati petkom, subotom i nedjeljom. Ali njihova učestalost je neobavezna, što znači da može biti svaki vikend, ali ne mora.

Manifestacija Osječka promenada će se odvijati do kraja ljeta, a u kolovozu možemo očekivati jedan veći koncert. Ukoliko ste večeras slobodni, svakako vam preporučamo laganu šetnju promenadom, jer se i večeras održava Osječka promenada.

Osijek-Online.com
Foto: Osijek-Online.com