Ulica starih zanata - Sombor

Obavljeni su i razgovori vezani za aktivnosti projekta "Tradicija za budućnost", kojemu su prisustvovali direktorica TO Sombor Nataša Turkić, Veljko Suzić FLP Project Manager, Sonja Romić-Švec ERN DC Assistent i Siniša Maurus TZ grada Osijeka.

Značaj manifestacije je u promociji i oživljavanju starih zanata koji su u ovome gradu izuzetno očuvani. Manifestacija je izložbeno – prodajnog karaktera, a u ponudi su se našli proizvodi- od mađarskog kolača, prirodnih sapuna, kožne galanterije, do goblena i umjetničkih radova na crijepu.

Nakon posjete Turističko-informativnom centru u središtu Sombora, gdje su gosti upoznati s ponudom promotivnih materijala i suvenira, direktorica TO Sombor Nataša Turkić, organizirala je posjetu jednom od aktivnih i atraktivnih salaša, Dida Hornjakovom salašu.

Arhitektonska cjelina salaša Hornjak, locirana u salaškom naselju tzv.bokor tipa, predstavlja klasičan primjer ove vrste ruralnog građevinarstva na području panonske nizine,gradnja XIX i početak XX stoljeća,sa jasno definiranim ekonomskim i stambenim dijelovima.

Na radnom dijelu sastanka dogovorene su konkretne aktivnosti dviju turističkih zajednica, kroz zajedničke promocije, prekogranične projekte, transfere znanja u pojedinim područjima turizma i gospodarstva, te kulture, jer su razgovorima prisustvovali i predstavnici Gradskog muzeja u Somboru.