Akcija obilježavanja dolaska proljeća 'BUDIm GRAD'


Nakon pripreme 500 motiva proljeća koje su oslikavali osječki vrtići, osnovne škole, organizacije, studenti, volonteri, pozivamo vas na veliko finale akcije koja će se održati 22. ožujka na Pješačkom mostu s početkom u 11 sati.

 

U programu će sudjelovati učenici osnovnih škola, vrtićarci, učitelji, odgojitelji, članovi raznih organizacija, volonteri koji će zajedno s osječkim gradonačelnikom, Krešimirom Bubalom ukrasiti Pješački most motivima proljeća.

Djecu će na mostu dočekati gospodin Mrazanović, tajnik gospođe Zime i Proletta, tajnica Proljeća, štuleri – "prijatelji lastavica", veslači IKTUS-a - "buditelji riba i žaba" ...

Zašto Osijek slavi proljeće? Zato jer je jedan od najzelenijih gradova Hrvatske, jer ima 17 divnih parkova, drvorede, cvjetnjake, perivoje i najdulju šetnicu uz rijeku u Europi. Baš zbog toga, Udruga Breza, Dokkica i Grad Osijek i ove su godine odlučili zajedno s građanima proslaviti dolazak proljeća i to na jedinstven način – stvaranjem urbane, umjetničke instalacije na pješačkom mostu uz prigodan program za djecu. Ovom akcijom želi se podsjetiti, prije svega, djecu i mlade, ali i odrasle građane, na prirodne ljepote grada Osijeka, njegovu zelenu raznolikost koja obiteljima grada Osijeka i turistima pruža mnogobrojne mogućnosti za šetnje i druženja. Instalacija na mostu kao pečat akcije pokazat će koliko je Osijek kreativan.