U subotu još jedan Sajam antikviteta te turistička šetnja Tvrđom

S obzirom da meteorolozi najavljuju relativno ugodne temperature osim razgledavanja antikviteta, biti će to prigoda proštetati Tvrđom i popiti kavicu na trgu. Kao i svakog puta do sada štandovi će se na središnjem trgu u Tvrđi nalaziti od 9 do 15 sati.

Osim rijetkih i antiknih predmeta na sajmu se mogu pronaći i domaći etno proizvodi poput kolača, meda i vina. Na sajmu redovito izlaže od 70 do 100 izlagača, a posjećuju ga posjetitelji iz cijele Slavonije i Baranje.

Osim sajma svake prve subote u mjesecu vodiči Udruge putovanja Slavonijom organiziraju turističke šetnje Tvrđom. Svaki šetač i ovoga će puta da bi "dobio dozvolu" za šetnju, najprije kao pravi bečar morati platiti "bečarinu" u iznosu od simboličnih 10 kuna, no ta će mu "kazna" donijeti i dodatne zanimljive popuste kod poznatih ugostitelja.

Po prvi puta šetnju će voditi vodič Ivan Glavaš, a polazak je u 11 sati ispred Turističkog info-centra pored Muzeja Slavonije. Inače, ova udruga je u siječnju proslavila i svoj prvi rođendan.