Osijek Wine & Walk 2024.

 

Osijek Wine & Walk 2024.

„Tako mlad, a tako bogat“ idealan je opis jedinstvenog vinskog događaja u Hrvatskoj, Osijek Wine & Walka, koji ove godine broji tek drugo izdanje. No, element „novog“ nije ono što je najviše oduševilo sudionike prvog Osijek Wine & Walka koji je održan 2023. Spoj kulturno-povijesnih znamenitosti, finih vina, zanimljivih zalogaja, dobre glazbe i drugih interaktivnih aktivnosti bio je savršen recept za doživljaj Osijeka u jedinstvenom stilu, a sve to i još više očekuje nas i ove godine.

Osijek Wine & Walk 2024. pristiže nam 25. svibnja te donosi pozamašnu dozu enogastronomske i gradske uživancije. Dobro poznati koncept wine & walka, šetnje vinskim točkama, u Osijeku se održava u urbanoj inačici koja predstavlja prvu takve vrste u Hrvatskoj. I ove će godine obuhvatiti lokacije Gornjeg grada i Tvrđe te predstavljati laganu šetnju koja se vodi filozofijom da kvaliteta uvijek prednjači nad kvantitetom. Ovogodišnjih pet vinskih točaka (i šesta u obliku partyja za sve) gotovo su u potpunosti izmijenjene, a obuhvaćaju šetnju od Trga Slobode, gdje je i prijava sudionika, pa sve do Rondela na ulazu u stari barokni dio grada, Tvrđu. U društvu profesionalnih turističkih vodiča, sudionici će ove godine moći čuti zanimljivosti i tajne o gradskim lokacijama uključenim u šetnju. Svaka od pet lokacija uključivat će degustaciju 2 vina vinara s osječkom adresom, a vinogradima u Baranji i Erdutu. Deset vinskih kapljica pojačat će predjelo, glavno jelo te desert, a sve će biti popraćeno interaktivnim aktivnostima, dobrom glazbom i drugim iznenađenjima.

Lokacije Osijek Wine & Walka:

1. Trg Slobode - „Vinski start“

2. Prolaz Vanje Radauš - „U društvu virtuoza“

3. Sakuntala park - „Secesijski kutak“

4. Sokolski dom - „U zdravom tijelu, vinski duh“

5. Rondel velikana - „Nobelovci i vinoljupci“

6. Trg Sv. Trojstva - “Urban Wine Party“  

Umjesto kotizacije - bećarina! Prošlogodišnji sudionici već dobro znaju da je za sudjelovanje u Osijek Wine & Walku potrebno platiti „bećarinu“ kako bi se osiguralo nesmetano skitanje gradom do kasno u noć. Ovaj stari namet nekoć su plaćali stanovnici Tvrđe koji su se u kasnim noćnim satima skitali i koristili javnu rasvjetu koju je trebalo nekako financirati. Danas je bećarina samo priča iz davnina, ali sudionicima Wine & Walka osigurat će: vinsku čašu s tobolcem, start narukvicu, ruksak, vaučer, bocu vode, vodiča grupe, vaučer za degustaciju 10 vina vinara s osječkom adresom i gastro delicije (predjelo, glavno jelo i desert), uživanje u glazbenim performansima i sudjelovanje u interaktivnim aktivnostima + besplatan prijevoz GPP-om na dan događaja.

Za sve zainteresirane, istog dana održava se i Urban Wine Party na Trgu sv. Trojstva u Tvrđi uz zvuke Damira Urbana i njegove četvorke, pa će tako sudionici Wine & Walka, kao i šira publika, moći vinski užitak nastaviti i u večernjim satima. Više informacija o Osijek Wine Partyju na linku.

Prijave na Osijek Wine & Walk 2024. na linku: https://bit.ly/osijekwineandwalk2024

Projekt Turističke zajednice grada Osijeka, pod nazivom Osječka vinska baština, podržavaju partneri Hrvatska turistička zajednica, Grad Osijek, Osječko-baranjska županija, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i Glas Slavonije d. d.