Plišana revolucija u Kulturnom centru

 

NOVE IZVEDBE PREDSTAVE„PLIŠANA REVOLUCIJA“ U KULTURNOM CENTRU OSIJEK!

Od 22.-25. ožujka u Kulturnom centru Osijek očekuju vas nove izvedbe „Plišane revolucije“, autorskog projekta redatelja Vanje Jovanovića i dramaturga Mateja Sudarića premijerno prikazanog u veljači. Naslovne uloge u ovoj kazališnoj predstavi nastaloj u produkciji Kulturnog centra, tumače predstavnici mlade generacije osječkih glumaca: Vedran Dakić, Sara Moser, Mateja Tustanovski, Nikola Radoš i Davor Tarbuk.

Kroz tromjesečni proces rada, intenzivnom suradnjom autorskog tima i ansambla mladih osječkih glumaca nastajala je „Plišana revolucija“ od ideje, kroz istraživanje i improvizaciju, do koncepta, teksta i konačno do predstave s pet izazovnih i glumački zahtjevnih likova. Predstava započinje kao ležerno druženje pet prijatelja uoči obrane diplomskog rada i službenog završetka studentskog života, a postaje „borba“; za i protiv ulaska u ozbiljan život, suočavanje sa strahovima iz sadašnjosti ili onima iz budućnosti te, u slučaju glavnog lika Duška Radića, i borbi protiv unutarnjih neprijatelja.   

Ulaznice su dostupne za izvedbe predstave „Plišana revolucija“ u Kulturnom centru Osijek 22., 23., 24. i 25. ožujka s početkom u 20 sati. Cijena ulaznice je 7,00 eura.
Prodaja i preuzimanje ulaznica: Od subote, 18. ožujka na porti Kulturnog centra Osijek (Trpimirova 2/A, Osijek), svaki dan (osim nedjelje) od 7-22 sata.

IZVEDBE: 

Mala dvorana Kulturnog centra Osijek

 

Srijeda, 22.3./20.00 sati

Četvrtak, 23.3./20.00 sati

Petak, 24.3./20.00 sati

Subota,25.3./20.00 sati           

    

PLIŠANA REVOLUCIJA

Autorski projekt Vanje Jovanovića i Mateja Sudarića

Redatelj: Vanja Jovanović

Dramaturg: Matej Sudarić

Scenograf i kostimograf: Mario Tomašević

Autor glazbe: Ljudevit Laušin

Dizajnerica rasvjete: Anđela Kusić

Igraju: Vedran Dakić/Sara Moser/Mateja Tustanovski/Nikola Radoš/Davor Tarbuk