Ocjenjivački sud Zlatnog cvijeta Europe dolazi u Osijek

Razgledao je Osijek i izrazio uvjerenje da je ovo grad u kojega će stići velika, zlatna medalja, nagrada Zlatni cvijet Europe. Međunarodni stručni ocjenjivački sud u Osijek dolazi 21. lipnja, a 22. lipnja će punih sedam sati obilaziti grad zadanom rutom i vidjeti sve ono što je relevantno za ocjenjivanje.

Podsjećamo, prestižna je to nagrada za koju je ove godine nominiran Osijek, kao jedini grad izvan Europske unije i među 11 onih što su ušli u završnicu. Osijek je prošao kandidaturu između 2700 gradova i naselja, a nakon Primoštena, koji je nagrađen Zlatnim cvijetom Europe 2007. godine, Osijek je  drugi hrvatski grad koji bi mogao dobiti tu europsku nagradu za uređenost, čistoću i ukupnu kvalitetu života.

Podršku kandidaturi Osijeka daje i Tina Eterović Čubrilo, predsjednica Zbora turističkih novinara Hrvatske, koja je danas istaknula kako je bila neugodno iznenađena tekstovima koji su o Osijeku govorili kao o gradu depresije i mržnje. Ona ističe da je puno putovala i ima puno iskustva, ali da Osijek nije doživjela kao takav. Rezultati i dodjela nagrade bit će 14. rujna u Nizozemskoj.


ANKETA ZLATNI CVIJET EUROPE 2012

Dragi sugrađani,
molimo vaše sudjelovanje u anketi kako bi podržali akciju "Zlatni cvijet Europe 2012" pristupom na ovaj link.