ReArt festival 2022.

Photo by: Grafički dizajn Tin Ringsmuth, Detalj ilustracije Henri Rousseau, 1910.

ReArt festival 2022. održati će se u vremenu od 24. do 26. lipnja u Osijeku, na Livadi ispred prostora udruge Slama (Tvrđa, Ulica Kamila Firingera 3), u organizaciji udruge REART.

Svake godine nova tema festivala diktira drukčiju programsku strukturu, a ovogodišnja jest „Knjiga o džungli“.Na taj način, sve aktivnosti i programi iz područja likovnosti, kazališta i performansa, postavljanje izložbi i intervencije u javnom prostoru (izrada skulptura i instalacija), održavanje glazbeno-scenskih nastupa, te vođenje kreativnih radionica, edukacija i kreativnog sajma - bit će konceptualno vezana za samu temu festivala. Time se tematski prezentira problemska cjelina od značenja za razvoj zajednice i aktivira se inovativno iščitavanje prostora grada - kroz umjetničku prizmu.

ReArt Festival pridonosi prepoznatljivosti grada Osijeka i mapiranju prostora Slavonije i Baranje kao jednim kulturnim i urbanim središtem, mjestom za umjetnost i raznolikost. Festival istovremeno na jedinstveni način promovira i obogaćuje turističku i gospodarsku ponudu urbane kulture povezivanjem umjetnika, obrtnika i kreativaca, te pružanjem raznolike ponude umjetničko-kreativnog stvaralaštva.

PROGRAM REART 2022 na linku: https://www.facebook.com/reart.fest/posts/pfbid037z8qkSosPJRGUsCe7UxNae1NxAh2kzVsr86GU1rumCRrnkWYYq7n2BbDPv84P5Ffl