Prvenstvo RH u 10 Sportskih plesova

 

Ples, ples sa zvijezdama u Osijeku!

Hrvatski sportski plesni savez (HSPS) i Športsko plesna udruga "Feniks" organiziraju Prvenstvo RH u 10 Sportskih plesova. Natjecanje će se održati u subotu, 11. lipnja 2022. godine, u sportskoj dvorani Ugostiteljsko-turističke škole ( Ulica Matije Gupca 61 na Zelenom polju).

Cijena ulaznice je 50 Kn.

Ulaznice se mogu kupiti na dan natjecanja na ulazu u dvoranu.

Početak finalnog natjecanja je u 19 sati.

Očekuje se nastup stotinjak najboljih i najpoznatijih hrvatskih plesnih parova, višestrukih osvajača mnogobrojnih odličja i priznanja na raznim domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Državno prvenstvo Republike Hrvatske u deset plesova najprestižnije je natjecanje u sportskom plesu i vrhunac je napornog treniranja svih plesača i plesačica. To je jedan od najljepših dvoranskih sportova, u kojem nalazimo i umjetnost, sport i zabavu.

Plesni će vas parovi u večeri prepunoj dobre glazbe raznovrsnih ritmova, uz svu raskoš svojih kostima, zadiviti svojim gracioznim plesnim pokretima, energijom i svojom prezentacijom plesa kao umjetnosti u kojoj je svaki pokret riječ.

U oko dva sata plesne čarolije imat ćemo priliku uživati u neviđenoj eleganciji kroz prezentaciju svih deset sportskih plesova.

Od sentimentalnog kralja plesova engleskog valcera, čvrstog i strastvenog tanga, ležernog i brzog bečkog valcera do otmjenog slowfoxa koji se ne smije otplesati dosadno, i najveselijeg standardnog plesa vrckavog, poletnog i živahnog quickstepa sa jedne, i neviđene mješavine senzualnosti, zavodljivosti, strasti, nježnosti, drskosti, živahnosti, ponosa i arogancije s druge strane kroz ples sa srcem svih pet latinoameričkih plesova (Samba, Cha Cha Cha, Rumba, Paso Doble i Jive)

Uveličajmo svi zajedno plesni spektakl i dokažimo da je Osijek grad kulture i umjetnosti te da je bio i ostao grad plesa!

<img src='/foto/ostalo/Ples 2.png' style='padding-right: 15px;' />