Uskrs u Osijeku 2022.

 

USKRS U OSIJEKU

U gradu Osijeku ove godine organiziran je raznolik sadržaj ususret najvećem kršćanskom blagdanu, Uskrsu. Dan uoči Cvjetnice, u subotu 9.4.2022., na Trgu Slobode uvertira je bila okupljanje udruga nacionalnih manjina Slavonije i Baranje koje su između 09:00 i 13:00 sati predstavile svoje tradicionalne blagdanske običaje na sajmu Šarana jaja bojama grada. Istog dana započela je redovna vožnja omiljenog Uskrsnog tramvaja koji uključuje Happy Hour i ostale prigodne aktivnosti za djecu, mlade i sve ostale zainteresirane sugrađane i posjetitelje.

Na Veliku subotu 16.4.2022. ponovno se sastajemo na Trgu Slobode na kojem će se od 10 do 12 sati  okupiti i studenti međunarodnog programa ERASMUS+ u organizaciji Udruge Kreaktiva, ali i sva djeca koja su zainteresirana te bojati jaja za ukrašavanje uskrsne instalacije, događaj pod nazivom Kreativna radionica za djecu i mlade, uz sudjelovanje Muzeja likovnih umjetnosti. Na Trgu nas očekuje i zabavni popratni sadržaj kao i posjet Moto zeka od 11 sati. Glazbeni program voditi će DJ sa svojim vinyl pločama, a od 11.30 sati nastupa plesna skupina SHINE.

Prelaskom prigodno ukrašene kompe, od 15.4.2022. na lijevoj strani Drave kod zoo vrta možete posjetiti Uskrsno gnijezdo, a na Uskrsni ponedjeljak organizirane su zabavne aktivnosti u zoo vrtu za djecu u terminima od 10 do 12 te od 16 do 18 sati pod nazivom Uskrsni ponedjeljak u zoo vrtu.

Program se realizira u organizaciji Grada Osijeka, Turističke zajednice grada Osijeka, GPP-a i UNIKOM-a u suradnji s udrugom Kreaktiva i Media Ortak.