Šarana jaja bojama grada

 

Poziv udrugama nacionalnih manjina grada Osijeka te Slavonije i Baranje za sudjelovanje u tradicionalnoj manifestaciji Šarana jaja bojama grada 2022. – subota, 9. travnja na osječkom Trgu slobode

Grad Osijek poziva sve zainteresirane udruge nacionalnih manjina grada Osijeka te Slavonije i Baranje kao i čuvare naše tradicije da dan uoči Cvjetnice, u subotu, 9. travnja predstave svoju tradicijsku gastronomiju i uskrsne običaje na Trgu slobode od 9 do 13 sati.

Želja nam je da ova hvale vrijedna manifestacija, uistinu jedinstvena u Hrvatskoj, ponovo zaživi kako bi naše sugrađanke i sugrađani, kao i dragi gosti, mogli uživati u bogatstvu i raznolikosti korizmenih i uskrsnih običaja našeg kraja i nacionalnih manjina s područja grada i okolice u okviru manifestacije Šarana jaja bojama grada 2022.

Najljepši prikaz na štandu kao i najljepše ukrašena pisanica bit će prigodno nagrađeni, a ukoliko želite da rad Vaše udruge bude popraćen prigodnim nastupom pjevačkih i/ili plesnih sekcija udruga, molimo Vas da navedete nazive skladbi i dužinu trajanja nastupa.

Svi zainteresirani neke se jave putem e-pošte na: romana.radic@osijek.hr ili telefon: 031 229 224 zaključno do 31.ožujka 2022.