Koncertni ciklus grada 2021.

Photo by: Kulturni centar Osijek

KONCERTNI CIKLUS GRADA 2021.

25.11.2021.

DRAŽEN KOŠMERL NA KLASIČNOJ HARMONICI IZVODI PIAZZOLLU, BACHA i RUNČAKA

Kako zvuče klasična djela J.S. Bacha ili A. Piazzolle odsvirana na klasičnoj harmonici, provjerite u četvrtak, 25. studenoga u Koncertnom ciklusu grada u izvedbi uglednog hrvatskog harmonikaša Dražena Košmerla.
Koncertni ciklus grada nastavlja u Osijek dovoditi vrhunske glazbenike, majstore svog zanata, a upravo je takav Dražen Košmerl, nagrađivani hrvatski harmonikaš i istaknuti pedagog koji je svojim djelovanjem kao solist, komorni glazbenik, profesor i dekan Muzičke akademije u Pul, pridonio popularizaciji ovog instrumenta, kako u hrvatskoj klasičnoj glazbi, tako i u hrvatskom klasičnom glazbenom obrazovanju.

U četvrtak, 25.11. s početkom u 20 sati u Kulturnom centru Osijek koncertom Dražena Košmerla nastavlja se Koncertni ciklus grada.
U godini smo u kojoj cijeli svijet obilježava 100.-godišnjicu rođenja velikog argentinskog skladatelja Astora Piazzolle, vjerojatno najznačajnije ličnosti u povijesti Tanga, koji je ovu popularnu narodnu glazbu za ples, uzdigao u sofisticirani oblik visoke umjetnosti. Manje je poznato da je ovaj skladatelj i virtuoz na harmonici, skladao brojna djela upravo za svoj instrumet pa je u harmonikaškom repertoaru vrlo rado izvođen.

Kako zvuči Piazzolina glazba u izvedbi vrhunskog glazbenika, harmonikaša Dražena Košmerla, imat ćemo priliku čuti na koncertu u Kulturnom centru Osijek u četvrtak, 25. studenoga s početkom u 20.00 sati. Koncertni repertoar predstavit će i izvedbe djela J. S. Bacha, zatim ukrajinskog skladatelja Vladimira Runčaka, ali i suvremenih hrvatskih skladatelja koji skladaju za harmoniku: Davora Bobića i Massima Brajkovića.

Ulaz na koncert je SLOBODAN, isključivo uz predočenje važeće COVID potvrde na ulazu i bez prethodne najave.

Koncertni ciklus grada
Četvrtak, 25. studeni 2021. / 20.00 sati
Kulturni centar Osijek

DRAŽEN KOŠMERL, harmonika

Program:

Johann Sebastian Bach: Toccata i fuga u d – molu, BWV 565
Vladimir Runčak: Sonata br. 1 „Passione“

Astor Piazzolla: Ave Maria

(transkripcija V.Semjonov)

Davor Bobić: Sonata br. 2 „Posthumna“

Toccata

Recitativo

Finale

Massimo Brajković: Kontrasti

Astor Piazzolla: Sentido unico
Astor Piazzolla: S'il vous plait

 

21.11.2021.

POSEBAN PIJANISTIČKI KONCERT: KLAVIR ČETVERORUČNO U IZVEDBI DUA GAŠPAROVIĆ

Klavirski koncerti uvijek su, i svaki na svoj način, posebni, ali koliko često imate priliku prisustvovati izvedbi na klaviru četveroručno? Upravo u takvom koncertnom programu posjetitelji će moći uživati u ovotjednom Koncertnom ciklusu grada, u izvedbi iskusnog klavirskog Dua Gašparović u nedjelju navečer, 21. studenoga s početkom u 20.00 sati u Arheološkom muzeju Osijek.

Koncertni ciklus grada nastavlja svoj sjajni niz klasičnih koncerata, a ovu nedjelju, 21. studenoga u prekrasnom ambijentu Arheološkog Muzeja Osijek ugostit ćemo Duo Gašparović – oca i sina  - Ljubomira i Danijela Gašparovića, dvojicu vrsnih hrvatskih pijanista. Ovim koncertom će ujedno obilježiti 70 godina života te 50 godina karijere Ljubomira Gašparovića, pijanista, redovitog profesora u trajnom zvanju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, restauratora, i zajedno sa sinom Danijelom, vlasnika najvrijednije i najveće zbirke povijesnih klavira u ovom dijelu Europe.
Duo Gašparović osječkoj će se publici predstaviti na klaviru četveroručno, i to monumentalnom Fantazijom Franza Schuberta, po mnogima najkompleksnijim djelom za klavir četveroručno, izborom iznimno popularnih Mađarskih plesova Johannesa Brahmsa, fantastičnom suitom Ma mère l'Oye Mauricea Ravela, originalno napisanom kao peterostavačno djelo za klavir četveroručno te Zagrebačkim concertinom hrvatskog skladatelja Davora Bobića napisanom upravo za ovaj ugledni hrvatski pijanistički dvojac.

Ulaz na koncert je SLOBODAN, i moguć isključivo uz predočenje važeće COVID potvrde na ulazu. Broj mjesta u Arheološkom muzeju Osijek je ograničen, stoga rezervirajte svoje mjesto putem e-maila: info@kulturni-centar.hr.

Koncert je dio Koncertnog ciklusa grada, a ovaj put održava se u Arheološkom Muzeju Osijek.

Koncertni ciklus grada
Nedjelja, 21.11.2021./20.00 sati
Arheološki muzej Osijek

DUO GAŠPAROVIĆ: DANIJEL & LJUBOMIR GAŠPAROVIĆ
klavir četveroručno 

Koncert povodom 70 godina života i 50 godina karijere Ljubomira Gašparovića

PROGRAM:

Franz Schubert: Fantazija u f-molu, D.940
Johannes Brahms: Mađarski plesovi (izbor)
Maurice Ravel: Ma mère l'Oye
Davor Bobić: Zagrebački concertino